Ressam Erşen'den 50'inci yıla özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressam Erşenden 50inci yıla özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 12:12

Ressam Erşen'den 50'inci yıla özel sergi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da ressam İmren Erşen, sanatının 50'inci yılı çerçevesinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 'retrospektif' resim sergisi açtı.
Ressam İmren Erşen'in Füraya Koral ve Andrey Gennadiyeviç Karlov salonlarında açtığı sergide, sanatçının 1967'de başlayan sanat serüveninden 2016 yılı sonuna kadar uzanan 150'den fazla soyut figüratif teknikte eserlerine yer verildi. Serginin açılışına Eski Milli Eğitim Bakanı Hikmet Ulubay, Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Göngör Özden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ayfer Yüksel, Ressam Lütfü Günay, sanat kurumu yöneticileri, ressamlar, sanatçılar, yazarlar ve akademisyenler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Sanatsal çalışmalarına Ankara'da 1967 yılında başladığını ifade eden ressam İmren Erşen, yarım asırlık bir dönemde figüratif anlayışla portreler, nü'ler, natürmortlar, zeytin ağaçları, Anadolu'dan kesitler, bahçeler, Ankara'nın gecekondularını yanı sıra yurtiçi ve dışından görünümlerini kağıtlara, tuvallere ve değişik objeler üzerine aktardığını söyledi. Erşen, "Redrospektif sergiler, uzun bir zaman diliminde sanatçının yaşadığı dönemi, nelere nasıl baktığını ve onları kendi sanat anlayışı içinde izleme olanağı sunar. Sanatçının özgürlüğünü sağlayan uyarlamalarının yanında, ortaya çıkan değişimlerin ipuçlarını da gösterebilir. Retrospektif isimli sergim de 50 yıllık sanat hayatım boyunca çalışmalarımdan oluşan sergimde değişimlerin ipuçlarını izlemek için beni yalınız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Sergi, 13 Kasım 2017 tarihine kadar izlenebilecek. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!