Rektör Sabuncuoğlu, lise öğrencileriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Rektör Sabuncuoğlu, lise öğrencileriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 11:41

Rektör Sabuncuoğlu, lise öğrencileriyle buluştu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversite adayı lise son sınıf öğrencileri ile biraraya gelerek, geleceğin trend mesleklerini ve bu meslekleri yapabilmek için gerekli nitelikleri anlattı.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, konuşmacı olarak davet edildiği Sami Yangın Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’ne katıldı. Üniversite adayı son sınıf öğrencileriyle konuşan Prof. Dr. Sabuncuoğlu, “Dünya Hızla Değişiyor Peki, Siz?” konulu sunum yaptı. Sunumunda dünyanın hızla değişmekte ve gelişmekte olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sabuncuoğlu bu hızlı değişimin, gezegen bekçiliğinden dijital oyun mühendisliğine, sanal market işletmeciliğinden uzay turizmi tur operatörlüğüne kadar bir çok yeni mesleği ortaya çıkaracağını hatta bunlardan bazılarının şimdiden ortaya çıktığını vurguladı. Geleceğin trend mesleklerini yapabilmeleri için gençlerde aranan ve bulunması gereken yetkinlikleri dile getiren Sabuncuoğu, iş dünyasının artık eskiden olduğu zeki, çalışkan ve çalıştığı yere sadık niteliklerde insanlar aramadığını, bunların yerine girişimci, yenilikçi, fikir üreten, her duruma uyum sağlayabilen, takım çalışmasına uyumlu bireyler aradığını anlattı.

Etkinliğin sonunda öğrenciler ve okul idaresi tarafından günün anısına Rektör Sabuncuoğlu’na teşekkür plaketi ve Atatürk tablosu verildi.

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!