Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’a, ’’Fahri Hemşehrilik Beratı’’

Güncelleme Tarihi:

Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’a, ’’Fahri Hemşehrilik Beratı’’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 12:31

BAŞKAN YAĞCI

Bilecik Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar üzerine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’a, "Fahri Hemşehrilik Beratı" takdim edildi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye meclis toplantısının sonunda meclis üyelerine verdiği yemeğin ardından AK Parti İl Başkanı ve Meclis Üyesi Kadir Bayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Seyfi Özgen ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Aytaç Yılmaz ile birlikte Rektör Prof. Dr. Özcan’a, "Fahri Hemşehrilik Beratı" taktim etti.
“GÜZEL KATKILAR SAĞLAYAN ÖZEL VE GÜZEL İNSAN”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, yemekte yaptığı konuşmada, 2016 yılının ilk meclis toplantısında güzel kararlar aldıklarını belirterek, "Yeni yılın öncelikle şehrimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığı iyilikler getirmesini temenni ediyoruz. Meclis üyelerimize bu zamana kadar yapmış oldukları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları için teşekkür ediyorum. İnşallah ilimiz için daha iyi ve güzel kararlar almaya çalışacağız. Meclisimizin bugün özel bir kararı daha var. Meclis toplantımızda, şehrimize gerçekten özel kişiliği ile güzel katkılar sağlayan özel ve güzel insan rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan’a ’Fahri Hemşehrilik Beratı’ verme kararı aldık. Öncelikle şehrimize ve üniversitemize yapmış olduğu katkıları sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
’’REKTÖRÜMÜZ ARKASINDA ÇOK GÜZEL İZLER BIRAKARAK GİDİYOR’’
Konuşmasında; “Rektörümüz Prof. Dr. Azmi Özcan, arkasında çok güzel izler bırakarak gidiyor’’ ifadesini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı şöyle devam etti:
’’İnsanlar vardır, gelip geçerler ve iz bırakmazlar. Ancak insanlar vardır. Gelişleri ve gidişleri arasındaki zaman diliminin her saniyesinde yapmış olduğu güzel çalışmalar ile iz bırakan insanlar vardır. Gerçekten rektörümüzle biz üniversitemizin kuruluşu ile tanıştık ve şehrimiz adına 2007 yılında hem üniversitemizin geleceği hem de şehrimizin geleceği noktasında güzel çalışmaları birlikte yaptık. Çünkü şunu biliyorduk ki şehir ile üniversitenin gelişimi ve çalışmaları birlikte olmalıydı. Çok şükürler olsun hem üniversitemizi, fiziksel anlamda, akademik anlamda güzel bir yere getirdik hem de şehrimizi iyi yerlere getirme noktasında güzel kararlar aldık. Düşünün geldiğimizde 11 bin abonemiz vardı. Şu an ise 27 bin bağımsız aboneye ulaştık. Eğer bir şehirde gelecek heyecanı olmaz ise böyle kısa bir zamanda böyle bir büyüme ve gelişme olmaz. Bu heyecanı diğer kurum ve kuruşların yanı sıra üniversiteler oluşturuyor. Gerçekten tecrübe ve bilgisiyle şehrimize enerji ve sinerji aktaran Azmi Özcan hocamızı hem bir arkadaş olarak, hem de bir dost olarak, hem de şehir yöneticisi olarak onu şehrimizle özdeşleştirmek hakikaten bizlere büyük bir kıvanç ve gurur verdi. Ben bu anlamda benimle aynı düşüncede olan ve siyasi parti farkı gözetmeden aynı karara onay veren bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Rektörümüzü de meclisimizin oy birliğiyle almış olduğu karar doğrultusunda fahri hemşehrimiz olarak duyuruyorum."
’’GÖREV SÜRESİNCE BİLECİK’E VEFA BORCUMUZU ÖDEMEYE ÇALIŞTIK’’
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise yaptığı konuşmada; görev süresince Bilecik’e vefa borcunu ödemeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
’’Bilecik’te bulunduğum süre zarfında çokça yoğun duygular yaşadığım anlar oldu. Gerçekten bugün de ayrı ve yoğun bir duygu yaşadım. Genellikle musalla taşında insanların kadrinin ve kıymetinin bulunduğu bir toplumda henüz sizlerin arasındayken bir birey olarak bu topraklar, bu ülke ve bu insanlar için yapabildiğimiz her ne varsa taktir edildiğini görmek, beni ve arkadaşlarımı gerçekten çok taktir eden bir durum. Bu karara onay veren, böyle düşünen bütün dostlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Şüphesiz değişik vesilelerle de ifade ettiğim gibi dünya üzerinde onurla yaşayabilen her Müslümanın Bilecik’e borcu olduğuna inanan biriyim. Zira bu toprakların vermiş olduğu güç ve maya ile yeryüzünün her bir köşesinde başımızı eğmeden yürüyebilme fırsatı bulduk. Onun için yeryüzünün her bir köşesindeki Müslüman Türklerin hem Bilecik’e borçlu olduğuna inanırım hem de Bilecik’ten rüçhaniyeti olduğuna inanıyorum. Buraya hem borcumuz var, hem de buranın mirasçısı olduğumuzu söylemeliyim. Burada bulunduğum süre içinde ben ve davet ettiğimiz arkadaşlarımız buraya hizmeti bir görev olarak değil, sadece doğduğumuz, kişiliğimiz ve kimliğimizi bulduğumuz, değerlerin asıl yuvası olan Bilecik’e olan samimiyetimiz, ihlasımız ve borcumuzun karşılığı olarak yaptık. Hiçbir hesap içinde olmadık ve daima burada hizmet yaptığımız için duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik.’’
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindeki AK Parti İl Başkanı ve Meclis Üyesi Kadir Bayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Seyfi Özgen ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Aytaç Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Özcan’a, Fahri Hemşehrilik Beratını taktim ederek, fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!