Rektör Gür'den iddialara yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Rektör Gürden iddialara yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 18:06

Rektör Gür'den iddialara yalanlama

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)-  GAZİANTEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, kendisi ve bazı yöneticiler hakkında YÖK tarafından FETÖ soruşturması açıldığı yönündeki haberleri yalanladı, "Hakkımda açılmış böyle bir soruşturma yoktur" dedi.
Akademisyenlerin oyları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla Gaziantep Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığı günden buyana bazı kişi ve basın organlarının hem kendisi, hem de Gaziantep Üniversitesi’ni yıpratmaya yönelik bir iftira kampanyası başlattığını savunan Rektör Gür, bu iftiraların üniversitenin kurumsal kimliğini yıpratmaya yönelik çabaya dönüştüğünü söyledi. Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Bugün bazı basın-yayın organlarında, 'YÖK, Rektör Ali Gür'e FETÖ Soruşturması Açtı' ve benzeri başlıklarla haberler yayınlanmıştır. Devlet ve kurum ciddiyetinden dolayı şimdiye kadar bu tür yalan ve iftira içerikli haberlere cevap vermemekle birlikte, şahsım üzerinden gazi şehrimizin güzide üniversitesinin kurumsal kimliği yıpratılmaya çalışıldığı için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Yayınlarda yer alan haberin aksine YÖK tarafından şahsıma açılmış herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. Bazı kasıtlı çevrelerce, Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nun tüm üniversitelerde olduğu gibi YÖK adına üniversitemizi, bağlı birimlerini, öğretim elemanlarını ve bunların faaliyetlerini gözetim ve denetim altında bulundurma faaliyetine yönelik olarak yapmış olduğu rutin denetlemeyi şahsıma karşı açılan bir soruşturma olarak haber yapmışlardır. Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile rektör olarak atamam yapıldıktan sonra FETÖ-PKK ilişkili yapılar ve belli mihraklar tarafından bu durum hazmedilememiş ve iftira kampanyaları yürütülerek güdümlü ve belirli bazı gazeteci geçinen çevreler tarafından sürekli kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır. Öncelikle bu durumlar, etik ilke ve sınırlarını hiçe sayan, aleni pervasızlığıyla dikkat çeken, sağlıklı bir bilgi kaynağına dayanmayan, gazetecilik ilke ve normlarının istismarı açısından kötü örnekler oluşturmuştur. Kim hangi iftirayı atarsa atsın kervanımız kutlu hedefine doğru yürümeye devam edecektir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!