Rektör Gür, engelli öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Rektör Gür, engelli öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 14:31

Rektör Gür, engelli öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

 

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Gür, herkesin birer engelli adayı olduğumuzu belirterek, "Gelecekte her birimiz kazalarla, çeşitli afetlerle bir şekilde engelli olabiliriz. Şu anda sağlamız diye engelli bireyleri görmemezlikten gelemeyiz. Fiziksel engeller aşılabiliyor da beyindeki engelleri aşmak çok zor. Önce beynimizdeki engelleri aşacağız. En büyük engel insanlar arasındaki sevgisizliktir, empati yapamamaktır. Bu empati ve sevgiyi de geliştirdiğimiz zaman toplumda engelli denilen bireyimiz kalmaz" dedi.

Devletin engelli bireylere çeşitli haklar verdiğini ifade eden Prof. Dr. Gür, "Topluma katılmalarını istiyorlar. Fırsatlar verildiği, önlerine engel bırakılmadığı zaman her şeyi aşabiliyorlar. Biz de beyinlerimizdeki engelleri aştığımız zaman sadece 3 Aralıkta değil her gün bu kardeşlerimizle, öğrencilerimizle bir arada olabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!