Rekor olmasa da farkındalık yarattı

Güncelleme Tarihi:

Rekor olmasa da farkındalık yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 01:14

Seğmenler Parkı’nda, 2 bin kişinin katılımıyla kırılmak istenen ‘insan çemberi’ rekor denemesi, katılımın az olması nedeniyle sonuçsuz kaldı. Toplanan grup, seçim sandıklarına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Facebook ve Twitter’da paylaştıkları içeriklerle vatandaşlara ‘sandıklara sahip çıkma’ çağrısında bulunan Türkiye’nin Oyları, Seğmenler Parkı’nda 2 bin kişilik dünyanın en büyük insan çemberini oluşturma rekorunu denedi. Guinness rekortmeni Onur Tümer ve Tüm Rekorlar ekibi işbirliğindeki Guinness rekoru için sabah saatlerinden itibaren parkı dolduran gönüllüler, rekor denemesinden önce düzenlenen etkinliklerle eğlendi. Gönüllüler, canlı müzik eşliğinde parkta stres atıp, dans etti.

2 BİN KİŞİYE ULAŞILAMADI

Elele tutuşarak oluşturulacak dev insan çemberin ortasına konulacak sembolik seçim sandığının parka getirilmesinin ardından rekor denemesi başladı. Gönüllüler, kendilerine dağıtılan not kağıtlarına 7 Haziran’daki genel seçimlerle ilgili dilek ve düşüncelerini yazıp, sandığa attı. Dileklerin sandığa atılmasının ardından hem gönüllüler hem de parka dinlenmeye gelen vatandaşlar rekor için elele tutuştu. Rekor için gerekli 2 bin kişinin toplanamasından dolayı rekor kırılamadı. Ancak, katılımcılar rekorun kırılmamasına aldırış etmeden denemeyi alkış ve ıslıklarla kutladı.

‘SANDIĞA SAHİP ÇIKIN’

Haberin Devamı

Etkinliğin ardından gönüllüler, Seğmenler Parkı’nda “Demokratik bir seçim için sandığa sahip çıkın” çağrısında bulundu. Türkiye’nin Oyları’nın sözcülerinden Murat Şahinoğlu, “Rekoru kıramadık ama amacımıza ulaştık. Bugün burada bir farkındalık yarattık. Çok sayıda gönüllü kazandık. Genel seçimlerde tüm sandıkları analiz edeceğiz ve asıl rekoru o zaman kıracağız” dedi. Rekor denemesine katıldığı için mutlu olduğunu belirten Bahadır Ülgen ise, “PArtiler üstü bağımsız bir oluşum, bizleri harekete geçirdi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

REKORU SANDIKTA KIRACAĞIZ

Amaçlarının sandığa sahip çıkma konusunda farkındalık yaratma olduğunu belirten Şahinoğlu, 7 Haziran’daki genel seçimlerde yapacakları sandık analizleri için de Guinness’e başvuracaklarını açıkladı. Şahinoğlu, şunları söyledi:
“Amacımız sandığa sahip çıkma konusunda farkındalık yaratmak. İnsanlar bunun farkınad. 2 bin kişilik dev insan çemberini yapamadık ama seçimlerde 174 bin sandık tutanığının 10 binini bile analiz etsek rekor kırmış olacağız. Bunu yapan dünyadaki tek oluşum biziz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!