Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada!

Güncelleme Tarihi:

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 14:43

Zamanda geriye gitmeye, eski dostlarımız Ratchet ve Clank’in ilk macerasında tekrar onlara eşlik etmeye var mısınız?

Haberin Devamı

Ratchet & Clank (R&C) benim için her zaman çok özel bir seri olmuştur. Bunun sebebi de R&C’in PS2’de oynadığım ilk oyun olması. Her ne kadar o zamanlar doğru düzgün İngilizce bilmesem de oyunu merakla oynuyordum. İlk oyunun tekrar yapılmış hali olan R&C’in 2016 versiyonundaysa adeta o günlere döndüm ve duygulandım.

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada


R&C az önce de bahsettiğim gibi, ilk oyunun tekrar yapılmış hali. Hikâyeye bazı ayrıntılar eklenmiş olsa da temelde aynı hikâyeyi oynuyoruz. Mekanlar ise gelişen teknolojiye ayak uydurmayı başarmış ve daha ayrıntılı bir hal almış. Bu konular dışında tamamıyla ilk oyundan farklı değerlendirilmesi gerekiyor.

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada


Grafikler, seslendirme ve atmosfer konusunun üzerinde çok durmak istemiyorum açıkçası. Beklentiniz neyse tam olarak onu size veren bir yapım R&C. Ne eksik, ne de fazla. Kontroller ve oynanış konusunda ise oyun son derece akıcı ve sorunsuz. İstediğiniz her şeyi istediğiniz şekilde kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu konuları hızlı şekilde geçmek istiyorum çünkü üzerinde durmak istediğim başka konular var.

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada


Bunların başında küçük robotumuz Clank var. Clank’in kontrolünün bizde olduğu bölümlerin sayısı çok az ve benzer. Hatta o kadar benzer ki, oyun son kez Clank’in kontrolünü bana bıraktığında, adeta artık bölüm bitse de, eğlenceli bir şeyler yapsam diye uğraştım. Clank’in bölümlerinin yanında Ratchet’ı yönettiğimiz bölümler de çok çizgisel ilerliyor, bir sonraki adımda ne yapacağınızı düşünmenize gerek kalmıyor. Her şey o kadar standart ve olağan ki, uzun süre başından kalkmadan oyunu oynamak neredeyse imkansız. Oyunda gözüme batan son sıkıntıysa silahlar konusunda oldu. Silah çeşitliliği son derece yeterli olsa da, silahlar arasında çok büyük bir güç dengesizliği var.

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada


Ben tüm oyunu aynı birkaç silahla oynayıp bitirdim. Hazır konu açılmışken, oyundaki silah güçlendirme ve silah edinme sistemi çok güzel işliyor. Ne çok zor; ne çok kolay. R&C’de en çok hoşuma giden noktaysa, karakterler arası diyaloglar. Espriler zekice
düşünülmüş. Yaşınız ister 10, ister 50 olsun, oyun süresince bol bol gülümseyeceğinizi garanti edebilirim. 2016 model Ratchet & Clank en az 2002 model ağabeyi kadar iyi bir iş ortaya koyuyor. Hikâye, bölümler ve oyun süresi olarak sorunları olsa da, aksiyon-platform türünün kesinlikle en iyilerinden biri.

Ratchet & Clank: Eski dostlar bir arada


Yeni bir konsol aldırabilecek seviyede bir oyun olmasa da, tüm PS4 sahiplerinin en azından bir göz atması gereken bir yapım. Eğer platform türünü seviyorsanız da kesinlikle kaçırmayın derim. Son olarak oyunun Türkçe seçeneği de bulunduğunu belirtiyor ve eksik kalan altın cıvataları bulmak üzere Ratchet & Clank’e dönüyorum.

LEVEL tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!