Ramazanın vazgeçilmez lezzeti Halep Kahkesi

Güncelleme Tarihi:

Ramazanın vazgeçilmez lezzeti Halep Kahkesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 14:06

GAZİANTEP’te, sadece Ramazan ayında yapılan ve sofraların vazgeçilmez lezzeti olan Halep Kahkesi, bu Ramazan’da da yine sofralardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Simitçilerde 12 liradan satılan Ramazan Kahkesi de denilen Halep Kahkesi’ne Gaziantepli vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor. İsmi Halep şehrinden gelen Halep Kahkesi’ne Gaziantep’te bulunan Suriyeli mültecilerin de yoğun ilgi gösterdiğini aktaran hamur ustası Mustafa Çelik, Halep Kahkesi’nin yüzyıllardır devam eden bir geleneğin devamı niteliğinde olduğunu söyledi. Vatandaşların iftara doğru yoğun bir şekilde sıraya girerek Halep Kahkesi almaya çalıştıklarını kaydeden Çelik, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımız sağ olsunlar güzel rağbet gösteriyorlar. Halep Kahkesi’nin en büyük özelliği Gaziantep halkına ait olması, Gazianteplilerin damak tadına uygun olması. Biz aslında buna Ramazan simidi de diyoruz. Sürekli Ramazan aylarında yapılan bir lezzet. Ramazan ayı dışında çıkarılmıyor. Günlük ortalama 300 ila 400 paket arasında yapıyoruz. Kilosu 12 liradan satılıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!