Rahşan Hanım dörtlüsü

Güncelleme Tarihi:

Rahşan Hanım dörtlüsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2002 01:51

BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in rahatsızlığı sonrasında Rahşan Ecevit'e yakınlıklarıyla tanınan 4 isim DSP'de ön plana çıktı. Sağ kolu Hüsamettin Özkan'la hastalığından bu yana görüşmeyen Ecevit, DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı, Genel Başkan Yardımcıları Zeki Sezer ve Tayfun İçli, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Yağız ile sık sık biraraya geliyor. Bu 4 ismin ortak özellikleri, ‘Ecevitler’e bağlı ve son derece ketum' olmaları. Kamuoyunun fazla tanımadığı siyasetçilerin kısa özgeçmişleri şöyle:

Emrehan Halıcı ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu. Halıcı, arkadaşı Gökberk Ergenekon'un ricasını kıramayarak DTP Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak aktif siyasete atılmıştı. Daha sonra DSP'den milletvekili adayı olan Halıcı, DTP'den istifa etmeden DSP'den aday olduğu gerekçesiyle partisine uyarı gelmesine neden oldu. Halıcı, Türk Zeka Vakfı Başkanı ve Dünya Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı. Bilişim şirketi, ODTÜ'deki tekno parkı işletiyor.

Tayfun İçli Ecevitler'e son derece bağlı ve yakın bir isim. Son dönemde ise Rahşan Ecevit'in ‘prensi’ olarak anılıyor. DSP'de örgütten gelen isimlerden. Siyasete DSP Yenimahalle örgütünde başladı ve giderek yükseldi. Oran'daki konuta en sık giden DSP'li olarak tanınıyor. Her gün Rahşan Ecevit ile sık sık telefonla görüşen ender isimlerden biri.

Zeki Sezer Rahşan Ecevit'in parti içindeki en sadık, en ketum ve en yakın adamlarının başında geliyor. Bu özelliği nedeniyle kulislerde zaman zaman ‘‘Rahşan Hanım'ın Hüsamettin'i’’ esprileri de seslendiriliyor.

Süleyman Yağız Ecevitler'in basın alanındaki en büyük yardımcılarından biri. Basında çıkan tüm dökümanları toplayan ve Ecevitler'i bilgilendiren kişi. DSP'nin internet sitesinin mimarlarından olan Yağız, Güvercin dergisini yönetiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!