Purolu sohbet

Güncelleme Tarihi:

Purolu sohbet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner'in purosu, önceki akşam Hürriyet Ankara Bürosu'nda Bakanlar Kurulu için verilen resepsiyona da konu oldu. Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, ‘‘Puro'dan bir ben, bir de Nafiz Kurt anlar’’ diyen Taner'e sitemde bulunarak, ‘‘Dünyanın en büyük puro otlakçısı Nafiz Kurt için purodan anlar demişsin. O ne anlar, benim gibi Churchill'in Romeo Juliet markasından içmez ki’’ dedi. Topçu, bunları söylerken kendisine ikram edilen Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in Cohiba marka purolarını, ‘‘Bunlara iyi bakılmamış, çok sert kalmış’’ diyerek kabul etmedi ve sigara içmeyi tercih etti. Sedat Ergin, Vuslat Doğan Sabancı, Ertuğrul Özkök, Mehmet Ali Yalçındağ, Fatih Altaylı ve İsmet Solak'ın da katıldığı Taner-Topçu sohbeti sırasında kahkahalar yükseldi.

Bakanlar Kurulu Hürriyet'te buluştu

Bakanlar Kurulu üyeleri, hükümetin 100. gününde Hürriyet'in Ankara Bürosu'unda biraraya geldiler. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile Ankara Temsilcisi Sedat Ergin'in davetine Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Devlet Bakanları Güneş Taner, Hüsamettin Özkan, Işılay Saygın, Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Prof. Dr. Salih Yıldırım, Metin Gürdere, Refaiddin Şahin, Cavit Kavak, Eyüp Aşık, Rüştü Kazım Yücelen, Hasan Gemici, Mehmet Batallı, Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Sakanı Prof. Dr. Nami Çağan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ile Çevre Bakanı İmren Aykut katıldılar. Konukları Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Yazıişleri Müdürleri Tufan Türenç, Nurcan Akad ve Aydın Candabak, Hürriyet yazarları Doğan Hızlan, Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Prof. Dr. Kurthan Fişek, Yalçın Bayer, Enis Berberoğlu, Ferai Tınç, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Fatih Altaylı, Oya Berberoğlu, İsmet Solak ve Muharrem Sarıkaya ağırladılar.

YILMAZ İÇ ECEVİT DIŞ

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmeden hemen sonra Hürriyet'e gelen Başbakan Yılmaz daha çok iç politikaya yönelik sohbeti tercih ederken, Başbakan Yardımcısı Ecevit'in dış politikaya yoğunlaştığı gözlendi. Hürriyet'in davetinde bakanlar, zaman zaman kendi aralarında gerçekleştiremedikleri ikili görüşmeleri de yapma fırsatı buldular. Bakanlar, takip edilen işler ve yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!