Psikolojinin öncü ismi Prof. Kağıtçıbaşı dualarla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Psikolojinin öncü ismi Prof. Kağıtçıbaşı dualarla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 20:37

Önceki gün hayatını kaybeden ve Türkiye’de sosyal psikolojinin öncü ismi olan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, dün Beşiktaş’taki Levent Camisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Törene, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı (AÇEV) Ayşen Özyeğin, Psikiyatrist Dr. Yankı Yazgan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da dahil akademi, bilim, sanat, siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Profesörün kızı Elif Kağıtçıbaşı, oğlu Emrah Kağıtçıbaşı ve kardeşi Prof. Dr. Murat Çizakça taziyeleri kabul etti. Oğlu Emrah Kağıtçıbaşı, “Hayatına seviniyorum, güzel bir hayat yaşadı. Yapmak istediklerini yaptı diye umut ediyorum. Herhalde pişman olduğu hiçbir şey yoktur, o bize mutluluk veriyor. İnşallah ileriki günlerde onun isteyeceği bir ülkede yaşıyor oluruz” diyerek tek dileğinin bu olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘YERİ ZOR DOLDURULUR’

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, duygularını, “Çok kıymetli bir bilim insanıydı Çiğdem Hanım. Boğaziçi’nde hocamdı. Hem hocam olarak hem de kadın konularında vakıf çalışmalarında beraber olma imkânım olmuştu. Çok parlak bir insandı. Kıymetli bir bilim insanıydı. Yeri zor doldurulur” diyerek aktardı. Prof. Dr. Kağıtçıbaşı’nın cenazesi töreninin ardından Hasdal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BAKMADAN GEÇME!