Psikolojik hastalar, futbol turnuvasında ter döktü

Güncelleme Tarihi:

Psikolojik hastalar, futbol turnuvasında ter döktü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 16:36

Psikolojik hastalar, futbol turnuvasında ter döktü

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ-Gökhan KURT/KAYSERİ, (DHA)- SAĞLIK Çalışanları Sendikası Kayseri Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Futbol turnuvasının gösteri maçında, 'Şifa Veren Eller' takımı ile Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 'Şizofreni' hastaları maç yaptı. Maçta, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer de forma giydi.
Sağlık Çalışanları Sendikası tarafından Hashalıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen turnuvanın gösteri maçında, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastaları ile ve sağlık çalışanları karşılaştı. Turnuvaya AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Kayseri İl Sağlığı Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Gödekmerdan ve sağlık çalışanların katıldı. Milletvekili İsmail Tamer, şöyle dedi:
"Dünya Sağlık Örgütü sağlığı, 'Bedenen, ruhen ve zihnen iyilik halidir' diye tarif eder. Bugün Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hasta arkadaşlar ile maç yapacağız, bundan dolayı çok mutluyum, sağlıktaki sosyal gelişmeler atarak devam edecek."
Ruh Sağlığı Merkezi'nde psikolojik tedavi gören hastalar da, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde psikolojik tedavi gören hastalar olarak sporun ne kadar yararlı olduğunu bildiklerini ve tedavimizde önemli bir yol aldıklarına inandığını belirtirken, "Yapılan böyle aktivitelerde daha motive oluyoruz. Bizim bu etkinlik çok önemli, İnşallah devamı gelir" dediler.
Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu doktoru Canan Kılıç ise, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin son dönemlerde önemli hizmetler veren merkezler olduğunu, merkezlerin amacının ise ilaç tedavisi ile birlikte rehabilitasyon ve sosyal aktivite de tedavinin bir parçası haline getirmek olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!