Provokatörler polis kamerasına yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Provokatörler polis kamerasına yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

İZMİR'de, Gezi Parkı eylemlerine destek için alanlara gelen göstericilerin arasına karışan ve çevredeki işyerlerine zarar veren kişiler polis kamerasınca görüntülendi.

Haberin Devamı

Göstericilerin arasına karışıp kenttin çeşitli noktalarında ortalığı savaş alanına çeviren provokatörler, polisin kamera görüntülerine takıldı.

Görüntülerde Basmane Meydanı'nda polisleri taş yağmuruna tutan grubun TOMA aracını parçalamaya çalıştığı, kaldırım taşlarını söküp beton saksıları kırıp küçük parçaları çevreye attığı görüldü.

Belediye otobüslerinin camlarını da kıran yüzleri maskeli bu kişilerin ellerindeki içki şişeleri esnafın işyerlerine zarar verdiği görüldü.

İstanbul'daki eyleme destek vermek amacıyla kentte başlayan gösterilerin ilk gününden itibaren çok sayıda göstericinin yanı sıra 58 polis memurunun da yaralandığı açıklandı.

Kentte 170 yağma olayının yaşandığı belirtilirken, 28'i banka, 48'i çeşitli işyeri, 26 belediye otobüsü, 5 resmi kurum, 3 dershane, 17 ekip otosu ve 2 parti binasına zarar verildiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!