Protokol, Noel sevincine ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Protokol, Noel sevincine ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 14:55

Protokol, Noel sevincine ortak oldu

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Valisi Erdal Ata ve il protokolü, Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek Hıristiyan vatandaşların bayram sevincine ortak oldu.

Kilise ziyaretine, Vali Erdal Ata’nın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkan Vekili Mustafa Tül, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Cemaati Ruhani Lideri Domenico Bertogli, ALİYAD Vakfı Başkanı Nasrettin Eskiocak ile vatandaşlar katıldı.
HATAY, DÜNYAYA ÖRNEK BİR ŞEHİR
Vali Ata yaptığı konuşmada Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı gönülden kutladığını, Noel Bayramı'nın barış, huzur ve hayır getirmesini dilediğini ifade etti. Hatay’ın, binlerce yıllık tarihi olan ve bu tarih boyunca da birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğunu belirten Vali Ata, ‘Yahudisi, Hristiyanı, Müslüman'ı hepsi burada bir arada yaşıyor. Hatay, dünyaya örnek gösterilebilecek bir kentimiz. Nice acıların, kavgaların yaşandığı günümüz dünyasında bu tablonun gerçekten tüm insanlığa örnek olması gerekir. Temennimiz bu tablonun sonsuza kadar böyle devam etmesidir. Bunda siz değerli din adamlarımızın, kanaat önderlerimizin ve bu ilde yaşayan bütün vatandaşlarımızın çok önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Eğer birbirimize hoşgörü ile yaklaşırsak, birbirimize anlayışlı davranırsak, iyi günde kötü günde hep birlikte hareket edersek o zaman bu birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam edecektir. Ben bu vesile ile Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum" dedi. 
Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, ev sahibi olarak yaptığı konuşmada; Noel Bayram sevincini paylaşmak üzere kendilerini ziyaret eden il protokolüne teşekkür etti. Hurigil, "Yüzyıllardan beri üç semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği Antakya’mızda inancı, kültürü ve etnik kökeni ne olursa olsun kutlanan bayramları beraber hisseden insanlarız. Bu bayramlar, bu topraklarda yaşayan insanlarımıza tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etme ayrıcalığı da sağlamıştır. Bu güzel bayram gününde sevincimize ortak olarak bizleri onurlandıran Sayın Valimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilimiz protokolüne teşekkür ederiz" diye konuştu. Yapılan ikram ve sohbetlerin sonrasında kilise bahçesinde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!