Proje okul mezunlarından dilekçe: Uygulama geri çekilsin

Güncelleme Tarihi:

Proje okul mezunlarından dilekçe: Uygulama geri çekilsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 12:52

Proje okullarda 8 yılını dolduran öğretmenlerin başka eğitim kurumlarına gönderilmesine tepkiler sürüyor. Dün bir grup Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, okul yönetimine dilekçe vererek, öğretmenlerin topluca eğitim yılı içinde gönderilmesinin öğrencilere zarar vereceğini savundu ve uygulamanın geri çekilmesini istedi.

Haberin Devamı

Kadıköy Anadolu Lisesi’nden (KAL) mezun bir grup dün sabah saat 09.00’da okulun önünde buluşup okul müdürüne dilekçe vererek, proje okul uygulamasının geri çekilmesini ve tayinlerin iptal edilmesini istedi. Mezunlar proje okul yönetmeliğinin Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu hatırlatarak uygulamanın nitelikli eğitimi, öğretmenleri ve öğrencileri olumsuz etkilediğini dile getirdi. Mezunlar KAL Müdürü Halit Cittır ile görüşerek uygulamayla okul kültürünün yok olacağı, derslerin aksayacağı, başarının düşeceği, sosyal etkinliklerin kısıtlanması gibi endişeleri olduğunu paylaştıklarını anlattılar. Mezunlar dilekçe verdiği sırada okul çevresinde birkaç sivil polis olduğu da belirtildi. 

GELENEK YOK OLUYOR

Dilekçe veren mezunlardan Ekin Aytekin itirazlarını, “Geçen yıl mezun oldum. Son aylarda köklü okullara yönelik müdahalenin son ayağı proje okullar. Öğretmenler bizim için çok değerli. Köklü okulların bir geleneği var. Bu geleneği yaşatan en büyük faktör öğretmenlerdir. Bu gelenek köklü öğretmenlerin gönderilmesiyle son buluyor. Bu durumdan rahatsızız. Bu nedenle dilekçe verdik” sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı

KADROLAŞMA ARTIYOR

Yasemin Zeytinoğlu adlı mezun da, “Bu uygulama ile başarılı veya başarısız okulların ortaya çıkmasından çok, kurumlarda kadrolaşma artıyor. Yıllarca bir kurumda çalışan bir öğretmeni okuldan çektiğinizde mahalle okulu da olsa o okulun kültüründen bir şeyler kaybolur. Şu an bu yaşanıyor. Bu nedenle öğretmen ve öğrencilere destek olmak için dilekçe verdik” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!