Proje değil ama açılış saati çılgın

Güncelleme Tarihi:

Proje değil ama açılış saati çılgın
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 23:50

‘İNSAN için orman, ekonomi için orman’ sloganıyla ormancılık gününü Ankara’da kutlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun gittiği illerde ilginç organizasyonlar yaptığı bilinir.

Haberin Devamı

Bakanlığın yaptırdığı baraj, gölet, su kanalı gibi tesislerin açılışı için müteahhit firma ile yöre halkı arasında adeta sözleşme yapan bakan, sadece açılış tarihini duyurmakla kalmaz, bir de tören saati verir. Eroğlu, son seyahatinde yaşadığı ilginç randevuyu Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan’a anlattı.

Açılış tarihini firmayla belirleyen Bakan Eroğlu, açılış saatini ise temel atma törenine katılan vatandaşlarla kararlaştırıyor. Eroğlu, Kütahya’da yapılacak Emet Barajı’nın temelini atarken, tarihi 3 Eylül olarak belirlediklerini duyurdu. “Şimdi törenin saatini siz belirleyin” diye sorunca, Kütahyalılar 00.43 deyince şaşırıp kaldı.

Kütahya’nın plakası 43 olduğu için gece yarısına gelen bu saati tercih eden vatandaşlara bir şey diyemedi. Eroğlu, “Tamam, 3 Eylül gecesi saat 00.43’te açılışı yapacağız” diyerek söz verdi. Bu saat belki de Türkiye’de gece yarısı yapılacak ilk açılış olarak tarihe geçecek.

Eroğlu’nun başka bir kuralı da bu vesileyle ortaya çıktı. Eroğlu, sözleşme imzaladığı müteahhit firmalarına şart koyuyor. Bunun için altında imzaların olduğu taahhütname imzalalatıyor. Eğer, firma söz verdiği tarihe barajı yetiştiremezse, ilave 10 derslik yapmayı kabul ediyor.

Bu anlaşma tüm sözleşmeler için geçerli. Bakan Eroğlu, “Söylediği tarihte teslim etmeyen firmadan köprü, su bendi, çeşme ve derslik yapmasını istiyorum. Gecikme cezasını ödemeyen parasını alamaz” diye tavrını özetledi.

BAKMADAN GEÇME!