Profesörün çipsiz davası

Güncelleme Tarihi:

Profesörün çipsiz davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Çipsiz pasaportla uçağa alınmadığı için Japonya’da konferans veremeyen Haraden Pratt ödüllü Prof. Dr. Levent Onural, itibarının zedelendiği gerekçesiyle havayolu şirketine tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Elektrik ve elektronik mühendisliğinin Nobel’i sayılan Haraden Pratt ödülünü alan Prof. Dr. Levent Onural Japonya’da bir konferansa davet edildi.

İSTANBUL’DAN GERİ DÖNDÜ

7-8 Ocak 2013’te yapılan konferansın iki konuşmacısından biriydi. Ankara-İstanbul-Seul-Nagoya gidiş-dönüş birinci sınıf bir bilet alarak 5 Ocak’ta Ankara’dan İstanbul’a geldi. Prof. Onural, Güney Kore havayolu şirketi Asiana Airlines INC’in uçağına binmek için giriş kapısına geldiğinde, havayolu şirketi yetkilileri, çipsiz pasaportla vizesiz seyahat yapamayacağını söylediler. Prof. Onural itibarının zedelendiğini iddia ederek Asiana Airlines’a 201 bin liralık tazminat davası açtı. Prof. Levent Onural’ın avukatları Hakan Tokbaş ve Emel Özer “Mağdur olan müvekkilimiz hayal kırıklığı sebebiyle büyük bir itibar kaybına uğramış, konferansa katılan meslektaşları karşısında mahcup olmuştur” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!