Profesör Devrim Erbil 'Bir Kenti Düşlemek' ile Ekol Sanat'ta

Güncelleme Tarihi:

Profesör Devrim Erbil Bir Kenti Düşlemek ile Ekol Sanatta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 11:18

Profesör Devrim Erbil 'Bir Kenti Düşlemek' ile Ekol Sanat'ta

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ Türk resim sanatına özgün tarzıyla imzasını atan, Türk resminin yaşayan en önemli ressamlarından Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil 3'üncü kez Ekol Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Erbil'in 'Bir Kenti Düşlemek' adını verdiği sergisi resim sanatının yanı sıra, seramik, mozaik, vitray, halı resimleri ve gravür ipek baskı tekniklerinde 40 farklı eserden oluşuyor. Sanatın ne kadar konuşulursa o kadar var olan bir olgu olduğunu belirten Devrim Erbil, "Hem sanatçı hem de eğitimci olarak tüm Türkiye'de yapılan çalışmaları kendime dert edindim. Türkiye'nin çağdaşlaşmasına ve sanatsal anlamda da gelişmesine inandım. Türkiye'de eğitimciler, sanatçılar, galeriler ve sanat eğitimleri artmalı. Sanat kentin her yerine yayılmalıdır. Sanatın yaygınlaşması için çok daha farklı girişimler yapılması gerekir" dedi.

Ekol Sanat Galerisi'nin İzmir'de sanatı farklı boyutlara getirdiğini belirten Devrim Erbil, "Ekol Sanat Galerisi daha açılmadan Dr. Mehmet Bey ile birlikte sanat üzerine neler yapılabileceğimizi konuşuyorduk. Dr. Mehmet Bey'in çabasını büyük bir takdirle karşılıyorum. Bu çaba İzmir'in ve Türkiye'nin kültürel konumuna bir katkıdır" diye konuştu.

Opr. Dr. Mehmet Baz da "Sanat galerimizin açılışı Devrim Erbil sergisi ile gerçekleştirmiştik. Devrim Erbil çağdaş Türk resim sanatı içerisinde 'Soyutçu 7'ler' ve 'Mavi Grup'un kurucusudur. Ritim ve titreşimi de Türk resmine armağan eden ilk sanatçıdır. Çizgileri, birebir şiirin diline karşılık gelmektedir. Bu anlamda, Devrim Erbil, resimle şiir yazan ve şiirle resim yapan bir sanatçıdır. Bu bağlamda Erbil uzun yıllar İstanbul'u resmettikten sonra İzmir, Bursa, Edirne ve Balıkesir gibi kentlere yönelmiştir. Türk resim sanatının yaşayan en önemli ressamlarından biri olan Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil'i 3'üncü kez sanat galerimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Sergi 8 Mayıs Salı gününe kadar Ekol Sanat Galerisi'nde izlenebilecek" dedi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

          

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!