Prof. Dr. Yılmaz'dan Tıp Bayramı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Yılmazdan Tıp Bayramı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 14:09

Prof. Dr. Yılmaz'dan Tıp Bayramı mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği (Antalya KHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yayımladığı mesajla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Prof. Dr. Necat Yılmaz tüm sağlık çalışanlarının kutsal bir meslek yaptıklarını belirterek, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Antalya KHB'ye bağlı; merkezde ve ilçelerde toplam 18 sağlık tesisi bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hasta haklarına saygılı, sağlığı güven ve kaliteyle buluşturan, güvenilir, etkili, verimli, hakkaniyete uygun ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunulduğunu belirtti.

Tesislerden 2'sinin eğitim araştırma, (Antalya ve Alanya), 3'ünün ağız ve diş sağlığı merkezi, 13'ünün de devlet hastanesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Necat Yılmaz, 2 bin 958 yatak kapasitesi ve 10 bin 607 sağlık çalışanıyla kentin sağlık yükünün büyük bir kısmını karşıladıklarını söyledi. Yapımı devam eden ve planlamaya alınan modern sağlık tesislerinin de tamamlanmasıyla taleplere daha hızlı ve daha kaliteli cevap verir duruma geleceklerini kaydeden Yılmaz, hem merkez hem de ilçe hastanelerinin fiziki şartlarını iyileştirdiklerine, personel ve doktor dinlenme odalarını dizayn ettiklerine ve döner sermayeden gelen payı arttırdıklarına değindi.

SAĞLIKTA ŞİDDET

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete de değinen Prof. Dr. Necat Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şifa veren ele vefanın gösterilmediği, saygının ve sevginin yerini şiddetin kapladığı 'sağlıkta şiddet' olaylarında Bakanlığımızın aldığı tedbirlerin yanı sıra bizler de, her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bir doktora, bir hemşireye onları koruyan güvenlik personeline kalkan eli ve hakaretlerde bulunan kişi ve kişileri esefle kınıyoruz. Şiddetten uzak, şifa veren ellere karşı gönüllerde vefanın hakim olduğu sağlıklı günler diliyor, bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarımızı da saygıyla ve minnetle anıyoruz. Tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!