Prof. Dr. Keseroğlu: Telefonlar kütüphane gereksinimini azalttı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Keseroğlu: Telefonlar kütüphane gereksinimini azalttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 16:33

Prof. Dr. Keseroğlu: Telefonlar kütüphane gereksinimini azalttı

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHa)- 53. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Toplulukları tarafından organize edilen 'Yaşayan Kütüphaneler Konferansı' gerçekleştirildi. Konferansın açılışı konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu, "Telefonlar kütüphane gereksinimini azalttı" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa akademisyenler ve öğrencilerin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başlayan konferansta konuşan Keseroğlu, günümüzün bilgi ve teknoloji çağı olduğunun altını çizerek, "Bugün gençler teknoloji ve ellerindeki akıllı telefonlarla her istedikleri bilgiye anında ulaşıyor ve kütüphaneye gitme gereksinimi duymuyorlar. Bu yüzden günden güne yalnızlaşan kütüphanelerin tekrar cazip hale gelebilmesi için yeni düşünceler, yeni formüller bulmak gerekiyor" dedi.

Daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi Ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Akkaya ve Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güler Demir, kütüphanecilik ve kütüphanelerin yaşatılması hakkında iki ayrı sunum yaptı. Sunumların ardından, yapılan ortak çalışmalar ve katılım için Kastamonu Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu Başkanı Bahrican Yılmaz ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu Başkanı Zeynep Saraç, birer teşekkür konuşması yaptı.

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Güler Demir'e, Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi Belge ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Polat ve Prof. Dr. Hüseyin Odabaş tarafından çeşitli hediyeler verilmesiyle konferans sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!