Prof.Dr. Ersanlı: çocuk aileden kopunca sanal alemin etkisinde kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Prof.Dr. Ersanlı: çocuk aileden kopunca sanal alemin etkisinde kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 10:58

Prof.Dr. Ersanlı: çocuk aileden kopunca sanal alemin etkisinde kalıyor

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, "Çocuklar özellikle de aileden kopunca dışarıdaki çevrenin ve sanal alemin etkisinde kalıyor, bu durumda ailesine isyan edebiliyor. Kötü çocuk yoktur, kötülüğe bırakılan çocuk vardır. Ergen dönemi deprem dönemidir" dedi.



Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) tarafından, Taflan Yalı Ticaret Meslek Lisesi'nde velilere yönelik 'Ergen ve ergenlik gelişimi, ergenlik döneminde riskler ve sorunlar' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı konuşmacı olarak katıldı. Prof.Dr. Ersanlı, çocukların ergenlik döneminde aileleri ile iletişiminde yaşamış oldukları problemleri her gencin yaşadığı, yaşayacağı problem olduğuna dikkat çekti. 

Ergenlik döneminin önemli ve sorunlarla dolu bir gelmişim süreci olduğunu belirten Prof.Dr. Kurtman Ersanlı, "Ergenlik döneminde olan bir gencin boyunun uzaması, bedeninin gelişmesi, denge problemlerinin çoğalması ile bu süreci ilk defa yaşıyor olması sorunları artırmaktadır. Yaşadıklarını sorun haline getiren çocuk ailesi ile problem yaşıyor ve agresifleşebiliyor. Eğer bu süreçte aile sabırla ve anlayışla bu yaşanan sıkıntıları karşılamazsa, çocuk anne ve babadan kopuyor. Bu durumda başka yerlerde kendine çevre ve çözüm arıyor" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklar, özellikle de aileden kopunca dışarıdaki çevrenin ve sanal alemin etkisinde kalıyor ve bu durumda ailesine isyan edebiliyor. Çocuklarımız rakibimiz değil, emanetimizdir. Kötü çocuk yoktur, kötülüğe bırakılan çocuk vardır. Onlara, emirlere boğarak değil itina ile sakin ve sabırlı yaklaşmalıyız. Onların fikirlerine yanlış da olsa saygı duyacağız ve yanlışı tatlı dille anlatacağız. Yanlış yapsa da ipleri koparmayacağız. Çocuk değer gördüğü yere gider. Eğer ona biz değer vermezsek, değer gördüğü yere doğru kanatlanır ve elimizden uçar." 

Her şeyden önce aile içi saygı ve sevgiyi en üst planda tutulması gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Ersanlı, özellikle çocukların yanında eşlerin kavga etmemesi gerektiğini belirterek "Çocuklara kesinlikle kötü söz söylenmemesi, nasihat değil, yaşayarak doğruyu öğretilmesi daha doğru bir yöntemdir. Ergen dönemi deprem dönemidir. Üzerine gidersek daha çok hasar veririz. Bu dönem için hazırlıklı olacağız ve en az hasarla işi atlatacağı" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!