Printemps’da Afgan bombaları

Güncelleme Tarihi:

Printemps’da Afgan bombaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2008 00:00

Ünlü mağazalar zinciri Printemps’ın Paris’teki dev alışveriş merkezinin tuvaletlerinde patlayıcılar bulundu. Afgan Devrimci Cephesi’nin ihbarı üzerine bulunan patlayıcıların fünyesi yoktu.

PARİS’te, ünlü mağazalar zinciri Printemps’ın dev alışveriş merkezine bomba yerleştirildiği ortaya çıktı. Polis, patlayıcıları mağazanın tuvaletlerinde buldu. Paris Terörle Mücadele Savcılığı, bombaların Fransız askerlerinin Şubat 2009 sonuna kadar Afganistan’dan çekilmesi tehdidi ile konduğunu ve Afgan Devrimci Cephesi’nin ihbarıyla ortaya çıkarıldığını açıkladı.

İhbarın, önceki gün akşam damgalanmış bir mektupla Paris’teki bir postaneden Fransız Haber ajansı AFP’ye yollandığı ve dün sabah ajansa ulaştığı ortaya çıktı.

Polis, dev mağazaya yerleştirilen ve fünyeleri bulunmayan 5 patlayıcıyı mağazanın 3. katındaki tuvaletlerin rezervuarlarında buldu. İçişleri Bakanı Michel Alliot Marie, mağazaya gelerek güvenlik birimlerinden olay hakkında bilgi aldı. Güvenlik birimleri ihbarı alır almaz alışveriş merkezinin bulunduğu tarihi binada çalışanlarla müşterileri acil olarak tahliye etti ve bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluşturdu.

Sarkozy uyardı

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, vatandaşları Noel ve yılbaşı tatilinin yaklaştığı bugünlerde dikkatli olmaya çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!