'Portakallı Lezzetler Yarışması'

Güncelleme Tarihi:

Portakallı Lezzetler Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 16:41

'Portakallı Lezzetler Yarışması'

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da 6'ncısı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda bu yıl Portakallı Lezzetler Yarışması da düzenlendi.
Yarışma Komisyon Başkanı Tayyar Zaimoğlu, yarışmanın karnavala lezzet kattığını söyledi.
Park Zirve Zaimoğlu Tesisleri'nde yapılan, 'Portakallı Lezzetler Yarışması' sonucunda Sıcak Yemekler dalında Vahit Şemi'nin yaptığı 'Portakallı Kebap' birinci seçildi. Soğuk Yemekler dalında birinciliği 'Portakallı Mettüs' ile Eda Barutçu, Pasta dalında birinciliği, 'Portakallı Pasta' ile Sadettin Söğüt, Tatlı dalında 'Turunç Sorbe' ile Orhun Atilla Dinkçioğlu birinci seçildi. Tayyar Zaimoğlu, Portakallı Lezzetler Yarışması'nda portakal, limon, turunç gibi narenciye ürünleri kullanılarak yapılan 98 yemeğin yarıştığını belirtti.
Aktör Tamer Karadağlı, Yapımcı Birol Güven, İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, Gazeteci Müge Akgün gibi ünlülerden oluşan 20 kişilik jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Yarışmacılara ödüllerinin verildiği törende konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Adana Festivalleriyle, Lezzetleriyle, Kültürel zenginlikleriyle de ülkemizin en önde gelen şehirlerinden birisidir, gelecek yıl Portakal Çiçeği Karnavalını da diğer festivallerimizi de kapsamını büyüterek daha da geliştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!