Polisten, oto çetesine ay-yıldız imzası

Güncelleme Tarihi:

Polisten, oto çetesine ay-yıldız imzası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 16:35

Polis, 6 ay boyunca takip ettiği oto hırsızlık çetesine “Halka” adı verilen operasyon düzenledi. Askerden dönen oğluna çaldığı aracı hediye eden çete lideri Abdurrahman S. ile birlikte gözaltına alınan 17 kişiden 11’i adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen 50 çalıntı araç ise Emniyet otoparkına çekildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine, organize suç örgütü kurarak oto hırsızlığı yapan ve çaldıkları araçları change(motor ve şasi numaralarını değiştirerek) yöntemiyle satmaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, Ankara başta olmak üzere Adana, Konya, İstanbul ve Niğde’de eş zamanlı operasyon düzenledi. “Halka” ismi verilen zincir operasyonun ardından aralarında çete lideri Abdurrahman S.’nin de bulundğu 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çalıntı olduğu tespit edilen 1990-2000 yılları arasındaki farklı marka ve modelde 50 araç ele geçirildi. 

BABADAN OĞULA CHANGE

Polis, operasyonda ilginç bilgilere de ulaştı. Çaldıkları araçları dikkat çekmemesi için kızları ve eşlerinin üzerine yapan çete lideri Abdurahman S.’nin askerden yeni dönen oğluna da çaldığı bir aracı hediye ettiği belirlendi. Emniyette ifadesi alınan Abdurrhaman S.’nin, çalıntı araçlardan elde edilen geliri çete içerisinde adil bir dağıtım sağlamak amacıyla barbut olarak bilinen zar oyunuyla örgüt üyelerine dağıttığı öğrenildi.

Haberin Devamı

11’İ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Çetenin polisin takibinden kaçmak için kendi aralarında şifreli konuştukları da ortaya çıktı. Buna göre oto hırsızlarının change araçlara ‘kiralık yazlık’ çalınacak araçalara ‘kazak’ araç çalma eylemine ‘kazak örmek’ araç çalındıktan sonra ise ‘armut’ şeklinde aralarında anlaştıkları tespit edildi. Öte yandan, gözaltına alınan 17 kişiden 6’sı, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest kalırken 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!