Polisin eğitimi için akıllı sınıflar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Polisin eğitimi için akıllı sınıflar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü, Haberleşme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle akıllı sınıflar kurmaya hazırlanıyor. Polisin kurulacak olan 83 sınıfta iş ortamında eğitim alabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uzaktan eğitim projesine yönelik 83 akıllı sınıfın kurulumu  için ihaleye çıkacak. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uzaktan eğitim projesinin altyapısını Bakanlığa bağlı Haberleşme Genel Müdürlüğü kuracak.
İş gücü maddi kayıp önlenecek
Emniyet güçleri, yenilik ve gelişmeleri takip ederek, çağın gerektirdiği  bilgiye ulaşmaları için mesleki hayatları boyunca hizmet içi eğitimlere tabi  tutuluyor. Ancak mesleki açıdan olumlu olsa da polislerin, eğitim çalışmaları  nedeniyle belirli merkezlere toplanmalarının hem iş gücü hem de maddi kayıplara neden olduğu bildirildi. Bu durumun önüne geçmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, Haberleşme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle akıllı sınıflar kurmaya hazırlanıyor. Böylece polis,  kurulacak 83 sınıfta iş ortamında eğitim alabilecek.
Evrensel Hizmet Fonu’ndan
Akıllı sınıflardan günün belirli saatlerinde interaktif (etkileşimli) eğitimlere katılacak personel, eğitimcilerle anında iletişime geçebilecek.  Uzaktan eğitim projesinin altyapısını oluşturan akıllı sınıfların 15 milyon TL’ye  ulaşması beklenen maliyeti, Evrensel Hizmet Fonu’ndan karşılanacak. Akıllı sınıflarla Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin polise, alanlarına ilişkin hizmet içi eğitim vermeyi planlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu projeyi  “POLNET” sistemi üzerinden hayata geçirecek.

Haberin Devamı

Bu yıl sonu tamamlanacak

Bu çalışmalar kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü, akıllı sınıflara  yönelik ihale için teknik şartnameyi hazırlayarak Ulaştırma Bakanlığına gönderdi. Ulaştırma Bakanlığı, idari şartnameyi hazırlayarak Kamu İhale Kurumuna onay için başvuracak ve ihaleye çıkacak. Akıllı sınıfların kurulumunun, bu yıl sonunda  tamamlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!