Polisi arayıp "Oğlumu öldürdüm" diyen babaya dava

Güncelleme Tarihi:

Polisi arayıp Oğlumu öldürdüm diyen babaya dava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 16:10

Polisi arayıp "Oğlumu öldürdüm" diyen babaya dava

Haberin Devamı

Arzu KAYA/İSTANBUL,(DHA) Kartal'da 5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürüp intihara teşebbüs eden baba hakkında, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

POLİSİ ARADI, OĞLUNU ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba Yıldırım Tokat'ın 19 Mayıs 2016 tarihinde evindeyken polis merkezini arayarak oğlunu boğarak öldürdüğünü ve kendisinin de yaralı olduğunu söyleyerek telefonu kapatması üzerine polislerin eve gittiği anlatıldı. Polis ekiplerinin eve girmesi üzerine bir kişinin kan revan bir şekilde yerde yattığının görüldüğü belirtilen iddianamede, evde yapılan kontrolde bir yatakta 4-5 yaşlarında bir çocuğun hareketsiz bir şekilde yattığı, üzerinde kıyafet bulunmadığı ve çocuğun hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı anlatıldı.

EVİN HER YERİNDE KAN İZLERİ
Evde yapılan diğer kontrollerde boş bira şişeleri, banyo, tuvalet, giriş, antre, televizyon odası, yatak odasının duvarlar dahil olmak üzere kan izlerinin bulunduğu aktarılan iddianamede, baba Yıldırım Tokat'ın hastaneye kaldırıldığı belirtildi. İddianamede, baba Tokat'ın alınan ifadesinde, olay günü alkollü olduğunu ve oğlunu boğarak öldürdüğünü hatırladığını söylediği, kendini öldürmeye çalıştığını ama beceremeyeceğini anladığı için polisi aradığını belirttiği anlatıldı.

CEZAİ SORUMLULUĞU TAM
Yıldırım Tokat hakkında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden verilen raporda işlediği iddia edilen suç sırasında kişide ceza sorumluluğunu etkileyecek nitelikte akıl hastalığı ya da zayıflığı olmadığı belirtilen iddianamede, Tokat'ın ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde görüş bildirildiği aktarıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
Olay günü tutuklanarak cezaevine gönderilen Yıldırım Tokat'ın antidepresan ve içki içtikten sonra öz çocuğu Çağatay Tokat'ı boğarak öldürdüğü belirtilen iddianamede, Tokat'ın "Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak kasten öldürme" suçunu işlediği belirtildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Yıldırım Tokat'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!