Polis şifrelerini çözdü

Güncelleme Tarihi:

Polis şifrelerini çözdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 14:33

Aralarında bir çiçekçinin de bulunduğu oto hırsızlığı şebekesinin peşine düşen polis ekipleri, zanlıların kullandıkları şifreleri çözdü. Telefon konuşmalarında çalıntı araçlardan çiçek isimleriyle bahseden hırsızlar eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara’da oto hırsızlarına yönelik yapılan operasyonda 3 kişi tutuklanırken, 7 çalıntı araç bulundu. Oto hırsızlarının yakalanmamak için şifreli konuştukları, çaldıkları araçlara “lale”, change yaparak satışa hazırladıkları araçlara ise “karanfil” dedikleri öğrenildi. Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı Oto Hırsızlık Büro amirliği ekipleri, kent genelinde son dönemlerde çalınan araçlarla ilgili projeli çalışma başlattı. Oto hırsızlarını takibe alan ekipler, şebekenin izine Ankara ve Kırıkkale’de ulaştı. Teknik-fiziki takibin ardından 2 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda M.A., M.Y. ve S.K. gözaltına alındı. Şüphelilerden M.Y.’nin “Kuzgun” lakabı kullandığı, M.A. isimli şüphelinin ise çiçekçi dükkanının bulunduğu öğrenildi.

YEDİ ARAÇ BULUNDU

Haberin Devamı

Operasyonda çalınarak motor-şasi numarası değiştirilerek change yapılan 7 çalıntı araç bulundu. Araçlar emniyet otoparkına çekilirken, sahiplerine de ulaşıldı. Oto hırsızlarının polisten kaçmak ve deşifre olmamak için şifreli konuştukları da belirlendi. Teknik takipten kaçmak için şüphelilerin kendi aralarındaki konuşmalarında çaldıkları araçlara “lale”, change yaptıkları araçlara ise “karanfil” dedikleri öğrenildi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye çıkarılan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!