Polis okullarında çocuklara tatil

Güncelleme Tarihi:

Polis okullarında çocuklara tatil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2008 00:00

Maddi imkanları yeterli olmayan başarılı öğrencileri polis okullarında misafir edilecek. Öğrenciler 5’er günlük dönemler halinde kalacak.

POLİS Akademisi maddi imkanları iyi olmayan başarılı öğrencileri polis okullarında düzenlenecek yaz kamplarında misafir edecek. Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Polis Akademisi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce başarılı ancak maddi imkanları yerinde olmayan öğrenciler için yaz programları düzenlendi. Polis akademisince organize edilen ve Türkiye genelindeki 23 polis okulunda uygulanacak programlar yaz süresince 8 dönem olarak tekrarlanacak. Beş gün sürecek kamplara katılacaklar, polis okullarının bulunduğu illerdeki ilköğretim 7. ve 8. sınıfta okuyan başarılı öğrenciler arasından il Milli Eğitim Müdürlüklerince seçilecek.

Hazırlanmış kıyafetler

Seçildikten sonra aileleri tarafından polis okullarına götürülecek öğrenciler teslim alındıktan sonra kendileri için önceden hazırlanmış kıyafetleri giyecek, daha sonra da İstiklal Marşı okuyarak göndere Türk bayrağını çekecek. Kamp süresince öğrencilere bilgisayar ve internet kullanımı konularında pratik bilgiler verilecek. Düzenlenecek resim ve müzik etkinliklerine de katılacak öğrenciler, ailenin önemini işleyen, Türkiye’nin tarihi ile milli kimliklerini öğrenmelerini sağlayacak filmler izleyecek. Kendi aralarında oynayacakları oyun ve dramalarla devletin işleyişini de öğrenecek olan çocuklar, birlikte dışarıda akşam yemeği yiyecek, tarihi yerler ile müzeleri ziyaret edecek, pikniğe gidecek, motorlu, atlı ve köpekli polislerin kendileri için hazırlayacağı gösterileri izleyecek.

3 700 öğrenci katılacak

Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar tarafından hazırlanan bir eğitimden geçirilen polisler, kamp süresince çocuklarla yakından ilgilenecek. Programın amaçları hakkında bilgi veren bir emniyet yetkilisi, yaz sonunda kambuyur

naber?

plara katılan yaklaşık 3 bin 700 öğrencinin her şeyden önce birlikte zaman geçirmeyi öğreneceklerini söyledi. Günümüzde çocukların interneti yanlış kullandığını, bilgisayarda oyun oynamaktan, kolektif oyun bilinçlerinin oluşmadığını vurgulayan yetkili, program sayesinde çocukların sosyalleşeceklerini kaydetti. Programın asıl amacının çocuklarda başarma duygusunu ön plana çıkartmak ve eğitimlerine olan ilgilerini güçlendirmek olduğunu anlatan yetkili, özellikle büyük şehirlerin varoşlarında yaşayan çocukların bu sayede kente uyum sağlamalarının kolaylaşacağını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!