Polis ateş açabilirdi

Güncelleme Tarihi:

Polis ateş açabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 00:00

Veliaht Prens Charles ve Düşes Camilla’nın aracına yönelik öğrenci saldırısı, dün İngiliz gazetelerinin manşetine taşındı. Polis görevlileri saldırıya uğrayan kraliyet ailesini korumaya çalışırken soğukkanlılığı da elden bırakmadı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ZAMLARI İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRDI

PRENS'İN ARACINA SALDIRDILAR / WEB TV 

Metropolitan Emniyet Müdürü, “Memurlar, silahlarına el atmamak için uğraştı” dedi. İngiltere Başbakanı Cameron, olayı “Şoke edici ve üzücü” diye nitelendirdi ve “faillerin hukukun tüm ağırlığını hissedeceğini” söyledi.

ÖNCEKİ gece İngiltere Prensi Charles (62) ve eşi Düşes Camilla’ya (63) öğrenciler tarafından yapılan saldırı, İngiltere’de şok etkisi yarattı. Dün tüm gazeteler, üniversite harç zammı protestosu sırasında kendiliğinden gelişen bu saldırıyı manşetine taşırken, The Guardian gazetesi bile, günler sonra ilk kez, WikiLeaks’in açıkladığı yeni belgeleri ikinci haber düzeyine düşürdü.
Şoke edici ve üzücü
Saldırıya çok sert tepki gösteren Başbakan David Cameron, Prens Charles’ın içinde bulunduğu aracın etrafındaki korumanın yetersiz olduğunu savunmasına karşın, olayın sorumlusunun protestocular olduğunu vurgulayarak, “Tüm bunlardan ders çıkartacağız; ancak, her şeyden önce, bu şekilde davranan kişilerin, hukukun tüm ağırlığını hissetmelerini sağlamamız gerekiyor” diye konuştu. Olayların “şoke edici ve üzücü” olduğu yorumunu yapan İngiltere lideri, suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.  Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın sözcüsü eylemleri, “demokrasiye yönelik saldırı” olarak niteledi. Metropolitan Emniyet Müdürü Sir Paul Stephenson, kraliyet üyelerinin güzergahının, olaydan birkaç dakika önce araştırıldığını belirterek “Kraliyet ailesini koruyan görevlilerin, silahlarına el atmamak için yoğun çaba sarfettiklerini” kaydetti.
Eğlenceye devam
Palladium’daki geceye katılmak üzere yola çıkan ve saldırıya uğrayan Prens Charles ve eşi, olayın şokuna rağmen kokteyle katılan simalarla sohbet ederek neşelendi. Prens’in, özellikle de ünlü pop şarkıcısı Kylie Minogue’la oldukça eğlenceli bir sohbet yaptığı gecede, Robbie Williams ve Türk asıllı eşi Ayda Williams’ın yanı sıra, Londra’nın komedi kralı olarak bilinen John Bishop, Susan Boyle, Cheryl Cole gibi isimler yeraldı. Üniversite harçlarının 3 katına kadar artırılmasına izin veren yasa parlamentodan geçerken eylemlerde 43 gösterici ile 12 güvenlik personeli yaralandı, 22 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

‘Kafalarını uçurun’ diye bağırdılar

Haberin Devamı

Daily Telegraph Gazetesi, Prens Charles’ın, davete gitmek üzere yola çıkmadan önce, göstericilerin bulunduğu semti kastederek, eşine, “Umarım, oraya varacak kadar cesur oluruz” diyerek şaka yaptığı, saldırının ardındansa Düşes’in, “Her şeyin bir ilki vardır” dediğini öne sürdü. “Kafalarını uçurun” sloganlarıyla, içinde bulunduğu Rolls-Royce otomobile saldıran göstericilerden zor da olsa kurtulan Prens Charles, polise teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!