Polatlı-Ruanda ticaret hattı kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Polatlı-Ruanda ticaret hattı kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 11:29

Polatlı-Ruanda ticaret hattı kuruluyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRK hükümetinin Afrika açılımı kapsamında iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmenin ilk sonucu Polatlı'da ortaya çıktı. Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Polatlı'daki sanayi ve tarım potansiyeli hakkında bilgi almak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Önce Ticaret Odası'nı ziyaret eden Büyükelçi Nkurunziza'ya, ilçenin sanayi, tarım ve inşaat sektörü ile ilgili bilgi verildi. Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya burada yaptığı bilgilendirmede, "Ruanda ile ticaret yapabiliriz. Ülkenin ithalatına baktığımızda tahıl ürünleri başta olmak üzere elektrikli makina, makina aksam ve parçaları, motorlu taşıtlar, yedek parça, demir-çelik ve ecza ürünlerinin başı çektiğini görüyoruz. Ülkemizin 2015 yılında Ruanda ile ticareti 40 milyon dolara ulaştı. Ancak bu, olması gereken düzeyin çok altında. Bizler Polatlı' lı işadamları olarak, ticaretimizi arttırmak için daha çok çalışmalıyız. Çünkü hem Ruanda hem de Polatlı daha fazlasını gerçekleştirebilecek potansiyele sahip" dedi.

TANIMA AŞAMASI BİTTİ SIRA İŞBİRLİĞİNDE

Ruanda Büyükelçisi Williams Nkurunziza ise yaptığı konuşmada, "Artık birbirimizi tanıma aşamasına geçtik, bir an önce işbirliğine gitmeliyiz. Burada size bir fırsat çıkıyor. Biz ayakkabıdan mobilya ve cam ürünlerine kadar Türkiye'den gelen hemen hemen her şeyi Dubai üzerinden ülkemize sokuyoruz. Bu da maliyetleri arttırıyor. Doğrudan ticaret yaparak aracıları ortadan kaldıralım. Böylece hem siz hem de biz avantaj elde ederiz. Önümüzdeki yıl Ruanda'da Polatlı Ticaret Odası iş adamı heyetini ağırlamak istiyorum. Polatlı tarım makinaları sektörünüz çok gelişmiş. Bu alanda da işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bizler ticaret oranlarını arttırabiliriz. Örneğin buğday ithalatını sizlerle gerçekleştirebiliriz. Yani sizinle çok fazla iş yapma imkanımız var. Ama Ruanda'da bunları sizin ürettiğiniz bile bilinmiyor. İnşaat alanında da yapılacak konutlar kamu binaları bulunuyor. Bunları da sizlerle yapabiliriz. Burada neler yapıldığını görüp daha fazla işbirliği içerisinde olmayı sağlamalıyız. Türkiye'nin ticaretini geliştirmeyi istediğini biliyoruz. Biz Afrika'nın göbeğinde yer alıyoruz. Çok küçük bir ülke olmamıza rağmen sınırlarımız birçok ülkeyle kesişiyor. Sizin ticaret anlamında pazar ihtiyacına karşılık verebileceğimizi düşünüyoruz. Gelin birlikte iş yapalım" dedi.

Ruanda Büyükelçisi Mkurunziza Organize Sanayi Bölgesi'ni ve bazı sanayi işletmelerini ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı. OSB Başkanı Erol Ünal, büyükelçiye OSB ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!