Polatlı’da, ücretsiz ‘Sinema Günleri’ başladı

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’da, ücretsiz ‘Sinema Günleri’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Polatlı Belediyesi tarafından ‘Ailece Sinemadayız’ sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen ‘Sinema Günleri’, senarist ve yönetmen Atalay Taşdiken’in katılımıyla 13 Eylül Kültür Merkezi’nde ‘Mommo Kız Kardeşim’ filmiyle başladı.

Haberin Devamı

Taşdiken, senaryosunu yazıp yönettiği filmin gösteriminden önce izleyicilerle yaptığı söyleşide, ‘Mommo Kız Kardeşim’ filminin popüler sinemanın aksine izleyicisini zeki ve akıllı sayan bir film olduğunu söyledi. Taşdiken, “Bu film, popüler sinemanın uzağında bir örnektir. Ne oyuncu kastıyla, ne hikayesiyle, ne anlatımıyla bugünkü popüler sinemanın kalıplarına uymayan bir yapıttır” dedi.
Söyleşi sonunda Belediye Başkanı Yakup Çelik, Atalay Taşdiken’e günün anısına plaket verdi. Çelik, “Yönetmenimize, buraya gelip izleyici ile buluştuğu ve bilgilendirdiği için teşekkür ediyorum. Değerli seyirciler sizlere de teşekkür ediyorum. Sinema günleri devam ediyor. Başka filmlerde dokuz gün boyunca burada birlikte olacağız” dedi.
31 Ocak Pazar günü sona erecek etkinlik boyunca, 13 Eylül Kültür Merkezi’nde, ‘Mommo Kız Kardeşim’, ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’, ‘Reis Bey’, ‘Üç Maymun’, ‘Gönül Yarası’, ‘Gönderilmemiş Mektuplar’, ‘Umut’ ve ‘Züğürt Ağa’ filmlerinin gösterileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!