Playstation 4 artık çok daha güçlü!

Güncelleme Tarihi:

Playstation 4 artık çok daha güçlü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 08:16

Playstation 4'ün yedinci çekirdeği kullanıma açıldı. Peki bu gelişme PS4'ün artık daha güçlü olduğu anlamına mı geliyor?

Haberin Devamı

Sony, PS4 işlemcisinin yedinci çekirdeğini oyun geliştiricilerinin kullanımına açtı.

Hem evet, hem de hayır. 8 çekirdekli PS4 işlemcisi ve grafik kartının elbette günümüzün oyun canavarı PC'ler ve Steam makinaları ile başabaş mücadele etmesi elbette imkansız. Playstation 4 oyunlarının en önemli kozu optimizasyon ve şimdi oyun üreticileri ellerini rahatlatacak bir koza daha sahip.

Bilindiği gibi oyun geliştiricileri PS4 işlemcisinin 8 çekirdeğinden sadece 6 çekirdeğini kullanabiliyordu. 2 çekirdek PS4'ün "rölantide" çalışmasını sağlarken geri kalan 6 çekirdek oyunlar için kullanılıyordu, şimdi ise oyun geliştiricileri yedinci çekirdeği de karmaşık hesaplamalarda kullanılabilecek. 

FMOD yama notlarında yazan ''Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow acccess to the newly unlocked 7th core.''> satırı oyun geliştiricileri için işlemcideki yedinci çekirdeğin kullanıma açıldığını gösteriyor. Bu durumu daha önce Microsoft Xbox One için yapmış ve Kasım 2014'de gerçekleşen güncellemede yedinci çekirdeği geliştiricilerin kullanımına sunmuştu, bunun da Forza Motorsport 6 ve Halo 5: Guardians'a katkısı olduğunu düşünüyoruz.

Bakalım bu değişim şimdiki ve gelecek oyunların performansını nasıl etkileyecek? Muhtemelen bize yansıyan fazla bir fark olmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!