Plastik atıklardan kuş yemliği yapıp, ağaçlara astılar

Güncelleme Tarihi:

Plastik atıklardan kuş yemliği yapıp, ağaçlara astılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 16:07

Plastik atıklardan kuş yemliği yapıp, ağaçlara astılar

Haberin Devamı

Coşkun MENEK/ERZİNCAN, (DHA) - ERZİNCAN’da ağır kış şartları nedeniyle beslenmekte zorluk çeken kuşlar için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri tarafından atık malzemelerden yapılan yemlikler ağaçlara asıldı.
KYK yurtlarında kalan öğrenciler zorlu kış şartlarında aç kalan kuşlar için 'Bir iyilikte sen yap' sloganı ile etkinlik düzenledi. Yurt kampusu bahçesindeki ağaçlardan başlayan öğrenciler, plastik atıklardan yemlik yaptı. Dünya Sulak Alanlar günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kız öğrenciler içlerine yem koydukları plastik kapları kuşlar için Ekşisu mesire alanındaki ağaçlara astır.
İnsanlar dışında dünyada bir çok canlının yaşadığını ifade eden öğrenciler, kışın aç kalan kuşlar için böyle bir etkinlik yapmayı düşündüklerini, atık plastik şişe ve çeşitli kutuları boyayarak, süsleyerek yemlik haline getirdiklerini söyledi. KYK İl Müdürü Fevzi Sarı Çiçek ise öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırma amacıyla bir etkinlik düzenlediklerinin altını çizerek, zaman zaman bu gibi etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!