Plajlarda Temizlik Seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Plajlarda Temizlik Seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 13:52

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, PLAJLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, BeachPark, Konyaaltı sahili, Lara plajı, Sarısu, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Halk Plajı’nda temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Temizlik çalışmalarında hafta sonları Konyaaltı sahilinden sadece bir günde toplanan çöp miktarı 60 tonu buluyor.
Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki BeachPark, Konyaaltı sahili, Lara plajı, Sarısu, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Halk Plajı, sıcak havaların artmasıyla birlikte vatandaşların ve turistlerin akınına uğruyor. Bazı vatandaşların dikkatsizlik ve umursamazlıkla attığı çöpler, kirliliği de beraberinde getiriyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, her gün on binlerce insanın faydalandığı plajlarda kirlilik yaşanmaması, daha sağlıklı bir ortamda denize girilebilmesi için temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
24 SAAT TEMİZLİK
Kıyı uzunluğu toplam 50 kilometreyi bulan 6 plajda, 138 personelle 24 saat temizlik yapılıyor. Vardiya halinde çalışan temizlik ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesailerini gün boyu ve gece de sürdürüyor. Sahilde bulunan umumi tuvaletler, duş alma üniteleri, soyunma kabinleri, yürüyüş yolları sürekli temizleniyor. Plajlara ve piknik alanlarına atılan çöpler tek tek toplanıyor. Çalışmalar plajların kullanımının azaldığı gece ve sabahın ilk saatlerinde yoğunlaşıyor. Gündüz plajlara gelen vatandaşların temiz bir sahille karşılaşması için üstün bir çaba sarf ediliyor.
GÜNDE 40 TON HAFTASONU 60 TON ÇÖP
2 çöp kamyonu, 2 yol süpürme aracı, 1 çok amaçlı temizlik aracı, 2 vidanjör, 1 lastik tekerli kırıcı yükleyici, 1 römorklu traktör, 1 damperli kamyon, 1 elektrikli vakumlu süpürge makinesi, 1 çift kabin pikapla görev yapan temizlik ekipleri sadece Konyaaltı sahilinde hafta içi her gün ortalama 40 ton çöp topluyor. Plajlara talebin en üst seviyeye çıktığı Cumartesi ve Pazar günleri ise bu miktar günlük 60 tona kadar yükseliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!