PKK'yı bırakmıyorum

Güncelleme Tarihi:

PKKyı bırakmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir söylediği diğerini tutmuyor

Bebek katili Abdullah Öcalan, bölücü terör örgütü PKK'nın başkanlığını bıraktığını açıkladıktan bir gün sonra çark etti. İtalya'nın aşırı solcu ‘İl Manifesto’ gazetesinde önceki gün PKK'yı bıraktığı yolundaki açıklaması yer alan Apo, dün yine aynı gazetede çıkan bir haberde, ‘‘Tercüme hatası olmuş.PKK'yı bırakmıyorum. Ben sadece yeniden yapılanmadan söz etmiştim’’ dedi.

İFADELER ÇELİŞKİLİ

Bu arada Apo, villasındaki sorgulama sırasında, kendisini Roma'ya getiren İtalyan parlamenter Ramon Mantovani ile çelişkiye düştü. Apo, Moskova'dan gelen uçakta Mantovani'nin yanısıra ERNK İtalya Temsilcisi Ahmet Yaman, sevgilisi Ayfer Kara, bir tercüman ile Rus pasaportlu bir PKK yanlısı olduğunu iddia etti. Ancak Mantovani, Rus pasaportlu PKK yanlısından haberdar olmadığını söyleyince işler karıştı. İtalyan gazeteler sözkonusu kişinin KGB ajanı olabileceği konusunda spekülasyonlar yaparken, Apo ile Mantovani'nin bölücübaşının nasıl teslim olduğuna ilişkin ifadelerinin de çelişkili olduğu ortaya çıktı. Apo, İtalya'ya giriş yapmak için sahte pasaport kullandığını söylerken, Mantovani'nin ‘‘Öcalan Roma'ya gelir gelmez gerçek adını söyledi, sahte pasaport kullanmadı’’ dediği öğrenildi.

Apo'nun ‘sahte pasaport’la ilgili bir soruya ise ‘‘Geçmişte İtalyan partizan sosyalist Sandro Petrini de sahte pasaportla dolaşmak zorunda kalmıştı ve daha sonra cumhurbaşkanı olmuştu. Arafat da sahte pasaport kullandı ve bugün Filistin Devleti'nin başında’’ dediği öğrenildi.

Uçaktaki diğer kişilerin de ifadelerinin çelişkili olması üzerine Savcı Vincenzo Roselli, ERNK temsilcisi Ahmet Yaman, Apo'nun sevgilisi Ayfer Kara hakkında soruşturma açtı.

PAPA OLAYINI BİLMİYOR

Öte yandan, İtalyan yargıç Giancarlo Capaldo tarafından Papa'ya suikast girişimiyle ilgili sorguya çekilen bölücübaşının, bu konuda yeni birşey bilmediği ortaya çıktı. Apo, Papa suikastı konusunda, daha önce de ortaya atılmış olan dini lideri ülkücülerin öldürtmek istediği iddialarından öte birşey söyleyemedi.

Apo'nun avukatlarının önümüzdeki hafta siyasi sığınma talebi için resmen başvuruda bulunmaları bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!