PKK terörü bebek vurdu

Güncelleme Tarihi:

PKK terörü bebek vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 21:25

Terör örgütü PKK, önceki gece Diyarbakır’da Çınar İlçe Emniyet Amirliği, emniyet lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na saldırdı. Bir ton bomba yüklü kamyonet, emniyet amirliği ve lojmanların önünde uzaktan kumandayla patlatıldı. Bir bebek, iki çocuk, bir polis toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Bombanın patladığı bölge harabeye döndü.

Haberin Devamı

PKK terörü bebek vurdu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesini sarsan terörist saldırı önceki gece saat 23.45 sıralarında gerçekleştirildi. Teröristler İlçe Emniyet Amirliği ve yanındaki Emniyet lojmanları önüne tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü kamyoneti uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Teröristler, patlama birlikte roketatar ve uzun namlulu silahlarla da binalara ateş açtı. Bu sırada bir başka PKK’lı grup da ilçe çıkışında bulunan Jandarma Komutanlığı’na otomatik silahlarla saldırdı. Lojman girişi önündeki patlama ilçenin her tarafından ve yakındaki diğer yerleşim merkezlerinden bile duyuldu.

ÇATIŞMA 40 DAKİKA SÜRDÜ

Patlamada Emniyet Amirliği binası hasar gördü, Emniyet lojmanları ile yanındaki Açıkgöz ailesine ait iki katlı evin duvarları yıkıldı. Bazı binalarda yangın çıkarken, bölgedeki birçok binada da büyük hasar meydana geldi. Emniyet Amirliği ve Emniyet lojmanlarına ateş açan teröristlere, güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 40 dakika süren çatışmadan sonra teröristler kaçtı.

 

Haberin Devamı

CESEDİNE SABAH ULAŞILDI

Diyarbakır merkeze 32 kilometre uzaklıkta bulunan Çınar ilçesine takviye polis ekipleri, asker, ambulanslar, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarında lojmanda şehit olan polis Mehmet Şenol Çiftçi, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi’nin cenazelerine ulaşıldı. Şehit polisin eşi İpek Çiftçi’nin de saldırıda ağır yaralandığı ve hastanede hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Lojmanların bitişiğinde duvarları yıkılan evde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz (35) ile 10 yaşındaki oğlu Murat Alper’in cansız bedenleri çıkarıldı. Açıkgöz ailesinin 2 yaşındaki bebekleri Ecrin ağır yaralı olarak enkazdan çıkarıldı. Bebek Ecrin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ancak doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Sabah saat 10.00 sıralarında duvarları yıkılan lojmanlardan birinde, polis eşi Esra Köse Başaran’ın cesedine ulaşıldı. Patlamada 39 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıyla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DBP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

PKK’lıların bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından Çınar’da gece Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binası, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateşe verildi. İki katlı binanın altında bulunan Kürdi-Der ve DBP ilçe başkanlığındaki yangın itfaiye tarafından söndürülürken, bina kullanılamaz hale geldi. 

PKK terörü bebek vurdu

YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Saldırıda hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz ile kızı Ecrin ve oğlu Murat Alper’in cenazeleri, dün ilçe mezarlığında yanyana toprağa verildi. AK Parti Diyarbakır il yönetimi ve Çınar ilçe teşkilatı yöneticileri, teröre karşı telin yürüyüşü yaptı. Gazi Caddesi’ndeki Atatürk Bulvarı’nda bir araya gelen AK Partililer, patlamanın meydana geldiği Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüyüş düzenledi. Sessizce yürüyen grup terörü lanetledi.

Haberin Devamı

PKK terörü bebek vurdu

TERÖRE İSYAN

Güne büyük şokla uyanan ilçe halkı ev ve işyerlerindeki hasarı gidermeye çalışırken, teröre de lanet yağdırdı.

PKK terörü bebek vurdu

Patlamada evi hasar gören bir kadın gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

PKK terörü bebek vurdu

HASAR GÜN IŞIĞIYLA ORTAYA ÇIKTI

Terör örgütü PKK’nın düzenlediği bombalı saldırının izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Emniyet Amirliği, Emniyet lojmanları ve bitişiğindeki binada tahribatın ağır olduğu görüldü. Bunun yanında birçok bina ve araçta da hasar meydana geldi. 

Haberin Devamı

1 TON PATLAYICI

Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, yaklaşık 1 ton güçlendirilmiş patlayıcı yüklediği belirlendi. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Yetkililer, saldırıyı en az 15 kişilik PKK’lı grubun düzenlediğini kaydetti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!