ABD'de 'Pizzagate' manyaklığı

Güncelleme Tarihi:

ABDde Pizzagate manyaklığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 00:23

ABD’de sosyal medyadan yayılan bir pizza restoranının sübyancılık çetesinin merkezi olduğu ve elitlere suistimal etmeleri için çocuk temin ettiği yolundaki komplo teorileri büyük tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Suçlamalar, ABD’deki başkanlık seçimlerinden önce Demokrat Partili başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanya direktörü John Podesta’nın e-postalarının hack edilmesiyle başladı.

Aşırı sağcılar, Podesta ve Washington’daki pizza restoranının sahibi James Alefantis’in yakın olduklarını ve Podesta’nın Alefantis’ten pizza istediği yazışmaların, şifreli mesajlar olduğunu iddia ettiler. Ve Alefantis’in de Podesta’ya, Clintonlara, onların yakını birçok üst düzey Demokrat Parti mensubuna suiistimal etmeleri için çocuk bulduğunu öne sürdüler.

Bu iddialar, komplo teorisyeni bir grup dışında kimse tarafından ciddiye alınmadı. Ancak Twitter’da, Facebook’ta birçok kişi tarafından paylaşılınca, Washington’da yetkililerin, bunların bir saçmalık olduğunu açıklamak zorunda kalmasına kadar vardı.

Haberin Devamı

Komplo teorisinin bu kadar ilgi görmesi üzerine New York Times ve Washington Post da tartışmaya katıldı. Washington Post Gazetesi de iki gün önce konuyla ilgili bir başyazı yayınlayıp, bu mesnetsiz iddiaların yayılmasına karşı önlem almayan sosyal medya platformlarını ağır bir şekilde eleştirdi. W.P. “Pizzagate, sahte haberlerin gerçek insanları nasıl etkilediğini gösteriyor” dedi.

ABDde Pizzagate manyaklığı

New York Times, iddiaların ortaya atılmasının ardından Alefantis'in yüzlerce ölüm tehdidi aldığını belirtti. Bunlardan birinde "Seni bizzat öldüreceğim" yazıyordu.

ABDde Pizzagate manyaklığı

Hillary Clinton ve John Podesta

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!