Piriştina'nın adı parkta yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Piriştinanın adı parkta yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 18:34

Piriştina'nın adı parkta yaşatılacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Menemen ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merhum başkanı Ahmet Piriştina'nın adı verilen ‘Ahmet Piriştina Parkı' açıldı.

Menemen'de Kent 2 Pazar Yeri karşısında yer alan ‘Ahmet Piriştina Parkı'nın açılış törenine CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Vatan Partisi İlçe Başkanı Mehtap Tanyeri, MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi sunduğu açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 15 Haziran 2004'te yaşamını yitiren merhum başkan Ahmet Piriştina'yı rahmetle anarak, "Biz de bu acı ve üzüntümüzü hep içimizde yaşayarak bugünlere kadar geldik. O cesur mu cesur, yürekli mi yürekli, adaletli mi adaletli bir adamdı. Bir gün ziyaretimde ‘Abi İzmir'i nasıl yönetiyorsun' dediğimde; ‘365 muhtarım var, muhtarlarım ne derse ben onu yapıyorum' demişti. İşte Ahmet Piriştina bu. Onun için efsane başkan. Muhtarlar demokrasinin olmazsa olmazı. Ben de o sözden yola çıkarak, hep muhtarlarla birlikte hareket ediyorum. Ahmet Piriştina'lar varsa İzmir'in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek demektir. Ahmet Piriştina Parkımız bu güzel kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

10 bin metrekare kilit parke taşı döşenen Ahmet Piriştina Parkı'nda, çocuk oyun grupları, spor aletleri, 2 adet süs havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, ağaçlandırma ve 600 metre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunuyor.

MENEMEN (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!