Pereira'dan 'Tayyip Erdoğan' sorusuna 'alkışlanan' cevap

Güncelleme Tarihi:

Pereiradan Tayyip Erdoğan sorusuna alkışlanan cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:51

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Lokomotiv Moskova maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında bir Rus gazeteci, "Yarın futbolcularınız Recep Tayyip Erdoğan tişörtüyle gol sevinci yaşar mı?" diye sordu. Portekizli çalıştırıcı, "Ben bir futbol antrenörüyüm, siyaset, siyasetçilerin işidir" cevabını verince soruyu soran Rus gazeteci tarafından alkışlandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi futbolculardan Simon Kjaer ile birlikte Moskova'da bir basın toplantısı düzenledi. 

Karşılaşmaya ilişkin beklentilerini anlattıktan sonra Türk ve Rus gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pereira, son derece ilginç sorularla karşılaştı.
Lokomotiv Moskova ile zorlu bir maç oynayacaklarını belirten Pereira, ilk karşılaşmada elde ettikleri 2-0'lık galibiyetin 'her şeyin bittiği' anlamına gelmediğini vurguladı. Portekizli çalıştırıcı, Rus ekibinin kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kesinlikle çok zor bir maç olacak, şüphem yok. Bu tura bitmiş gözüyle bakamayız. Yarınki maça bu anlayışla çıkacağız. Moskova yarın geri dönüş isteyecektir. Zor bir takımla karşılaşacağız, kendi sahalarında ve taraftarlarıyla oynayacaklar. Zorluklara hazır olmalıyız. Bizim de UEFA Avrupa Ligi'nde isteklerimiz, hırslarımız var. Yarın hem duygusal hem de taktiksel anlamda takımımdan olgun bir görüntü çizmesini istiyorum. Bir sonraki UEFA kura çekiminde yer almak istiyoruz, zorlu bir maç olacak ancak biz buraya kesinlikle beraberliğe gelmedik, kazanmaya geldik." 

Haberin Devamı

GOL ATAN OYUNCU TAYYİP ERDOĞAN TİŞÖRTÜ İLE SEVİNECEK Mİ?
Bir Rus gazetecinin, "Yarın oyuncularınız Recep Tayyip Erdoğan tişörtüyle gol sevinci yapar mı?" sorusuna Pereira, "Ben bir futbol hocasıyım, siyaset, siyasetçilerin işidir. Futbolla alakalı soruların sorun ve bu tarz soruları cevap verebilecek kişilere sorun. Biz buraya iyi futbol oynamaya geldik, bu sorunun benimle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum" diye cevap verdi.

Soruyu soran Rus gazetecinin bu yanıt üzerine Pereira'ya alkışladığı görüldü.

KJAER: "BURSASPOR MAÇINA TAKILARAK DEVAM EDEMEYİZ
"Basın toplantısında ilk olarak sözü alan Simon Kjaer ise, "Moskova, zor hava şartlarının olduğu bir yer, bu hava şartlarına alışık değiliz. Burada turu geçmek elimizden geleni yapacağız. Lokomotiv Moskova'nun da son ana kadar tur için savaşacağını biliyorum. Bursaspor maçında puan kaybettiğimiz için üzüntü yaşadık. Ancak ona takılarak hayatımıza devam edemeyiz. Hatalarımızı gördük ve önlemlerimizi aldık. Bursaspor karşısında aldığımız sonucun ya da oynadığımız oyunun Lokomotiv Moskova maçıyla herhangi bir ilgili yok" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!