Pentagram’la müthiş final

Güncelleme Tarihi:

Pentagram’la müthiş final
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 00:00

Türkiye’nin en büyük festivali olarak anılan Ankirock Fest pazar günü Pentegram’ın konseriyle müthiş bir final yaptı. Festivalde, Genç Nota Müzik yarışmasında ödül alan gruplardan Şizofren ve Grup PSL de sahne alırken DJ Hicri Bozdağ çaldığı parçalarla gençleri coşturdu.

BU yıl Türkiye’nin en büyük festivali olma ünvanını elinde bulunduran AnkiRock Fest pazar günü sona erdi. Festivalin son gününde Genç Nota Müzik yarışmasında ödül alan gruplardan Şizofren ve Grup PSL sahne aldı. Grupların ardından sahneye çıkan DJ Hicri Bozdağ yaklaşık 1 saat boyunca gençleri coşturdu. Hicri Bozdağ’ın ardından sahneye çıkan Aydilge, Karakedi, Dört X Dört, AnkiRock Fest’in Ankara’da olmasının apayrı bir değer olduğunu söylediler. Aydilge, Karakedi ve Dört X Dört festivalle ilgili Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

Aydilge

Ankirockfest Ankara’nın çok renkli ve farklı bir yüzü. Ben 15 yaşımdayken ’konser olsa da gitsem’ derdim. Gençlere festival kültürünü aşılamak lazım. Böyle bir festivalde çıkmak beni çok mutlu ediyor; çünkü çıkış amacı dünya için rock. Ve bende dünya için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ankara seyircisini daha çok seviyorum. Müziği seven kitle burada bence. Ankirock kültürü yaşatılmalı.

Karakedi

Kesinlikle Ankara’nın en büyük festivali. Türkiye’de çok önemli bir yeri var. Festivalin ilk gününden beri buradayız zaten. Karakedi olarak bu ikinci çalışımız olacak. Burada bulunmaktan çok mutluyuz. Bu sene ilgi biraz az gibi. Bunu da bir kaç organizasyonun aynı zamana denk gelmesine bağlıyorum. Gençler nereye gideceklerini şaşırdılar bence. Bu gece buraya gelenleri eğlendireceğime inanıyorum. Böyle festivallerin İstanbul’da olmasındansa Ankara’da olmasını tercih ederiz. Bu sene 5 tane festival var hepsi birbirinden güzel ama Ankirockfest’in yeri apayrı.

Dört X Dört

Festival çok güzel. Bizi buraya çağırdıkları zaman çok sevindik ve hemen kabul ettik. Ankara’yı seviyoruz. İstanbul dışında çalmak daha çok hoşumuza gidiyor. Ankara’nın seyircisi çok farklı. Zor bir dinleyici her şeyden önce. Beğenileri biraz daha üst her müziği dinletemezsiniz Ankara’ya. Şu anda 2 tane festival var aynı anda devam eden ama buna rağmen Ankirockfeste olan ilgi de yoğun. Önemli olan festival yapıldı kaç kişi geldi değil. Önemli olan festivallerin yapılması, festival kültürünün yaygınlaşması. Beni tek endişelendiren şey şu:

Festival kültürü yaygınlaşsın her yerde festival olsun ama her şey gibi çok hızlı tüketmeyelim. Rock müzik ne çok iyi gidiyor ne de tıkandı. Olması gerektiği gibi gidiyor. Rock müzik hiç bir zaman bitmeyecek ve bu festivalde hiç bitmeyecek. Kültür olarak rockı yaşayanların çoğunluk olduğu bir ülkede böyle festivallerin olması lazım zaten. Sahneye çıkmak bize terapi gibi geliyor, ne işe yaradığımızın farkına varıyoruz. Basın anlamında bu festivale Ankara Hürriyet’in destekleri çok önemli.

Green Peace Ankirock’taydı

Dünya için çalışmalar yapan Green Peace de Ankirockfest’teydi. Stant görevlisi Aslı Olcar festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti "Festival sayesinde hedef kitlemiz gençlere daha kolay ulaşıyoruz. Dünya’nın ne halde olduğunu, neler yapabileceğimizi onlara anlatmaya çalışıyoruz. Festival sayesinde onların bize gelmesini beklemeden biz onlara gitmiş oluyoruz."

Joker Ajans kızları festivalin gözdesiydi

ANKARA’nın farklı yüzü Ankirockfest’te Joker Ajans’ın kızları dikkatleri üzerlerine çekti. Üç gün boyunca içki standında duran ajans kızları, festival kadar ilgi çektiler.

Bir gençlik hikayesi

BM nüfus fonundan yararlanarak gençleri cinsel sağlık yönünden bilgilendirmeyi amaç edinen "Bir Gençlik Hikayesi" grubu da festivaldeki yerini aldı. Ahlatlıbel’de üç gün boyunca festivale katılan gençlere cinsel sağlık konusunda bilgiler veren grup üyeleri, gençlere prezervatif de dağıttı.

Ankara ormanla kucaklaştı

ANKARA Orman Bölge Müdürlüğünce, Çamlıdere ilçesinde "Ormanla Kucaklaşma ve Doğa Yürüyüşü-2" düzenlendi. Yürüyüşe Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal, Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Cumhuriyet Başsavcısı İsa Emekçi ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, Alakoç Yaylası’ndan Çamkoru’ya 6 kilometre yürüdü. Yürüyüş parkurundan araç geçişine izin verilmedi. Katılımcılara Çamkoru’da kavurma, pilav, bazlama, dondurma, ayran, kola su ve meyve ikram edildi. Grup Yağmur ve İbrahim Can, müzik parçaları seslendirdi. Orman Bölge Müdürü Çatal, etkinliğe ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.

Almanya maçı stadyum sesi ile Vişnelik’te

TÜM Türkiye Euro 2008’de Almanya ile oynayacağımız yarı final maçına hazırlanırken, çok sayıda mekan da karşılaşmayı en güzel şekilde izlettirmek için çaba gösteriyor. Dev karşılaşma, ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Çim Amfi’de de ’gerçek stadyum sesi’ ile Maçvizyon’da olacak. Stadyum düzeninin ardından yapısı ile ODTÜ Vişnelik Çim Amfi’nin kapıları, 25 Haziran günü saat 18:00’da açılacak. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli standların kurulacağı alanda, Almanya maçı dev ekrandan verilecek. Kurulan ses sistemi ile de gerçek stadyum sesi sağlanacak.

Dev yarı final maçı için çim amfiye girişler halka açık ve ücretsiz olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!