Pazarcıyı demir çubukla öldüren sanık: Orada değildim

Güncelleme Tarihi:

Pazarcıyı demir çubukla öldüren sanık: Orada değildim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 11:14

Pazarcıyı demir çubukla öldüren sanık: Orada değildim

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE / ADANA, (DHA) - ADANA'da pazarcılık yapan iki aile arasında domates kasalarının yüksek dizildiği gerekçesiyle çıkan kavgada 75 yaşındaki Cevat Altuğ'u demir çubukla vurarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 26 yaşındaki Şeyhmus Kurt, "Kavgaya karışmadım olay yerinde bile değildim" diyerek kendini savundu. Ölenin yakınları da Kurt'un olay yerinde olmadığını ileri sürüp, şikayetçi olmadı.
Olay, 27 Kasım'da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde kurulan semt pazarında meydana geldi. Pazarcı esnafı Şeyhmus Kurt, kardeşi Ziyat Kurt ve Veysi İlsidar, iddiaya göre domates kasalarını yüksek dizdiği gerekçesiyle komşu esnaf olan Mücahit Altuğ ile tartışmaya başladı. Araya diğer esnafın girmesiyle taraflar ayrılırken, Mücahit Altuğ kahveye giderek yanına arkadaşları Hakkı Koçak ve Serkan Ergül'ü alarak döndü. Taraflar arasında kavga yeniden çıkınca Şeyhmus Kurt, iddiaya göre demir çubukla olay yerine sonradan gelen Altuğ'un babası Cevat Altuğ'un sırtına vurdu. Yere düşen Altuğ ayakta tedavi edilirken, aileler 2 gün sonra barış yemeği yiyip, birbirlerinden şikayetçi olmadı.
1 AY SONRA ÖLDÜ
Ağrıları olan Cevat Altuğ götürüldüğü hastanede sol kaburgasında kırıkların olduğu ve akciğerine temas ettiği belirlendi. Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Altuğ, 25 Aralık'ta hayatını kaybetti. Yapılan otopsi sonucu, iç kanama ve akciğer enfeksiyonundan öldüğü anlaşıldı. Tutuklanan Şeyhmus Kurt hakkında kasten öldürme suçundan ömürboyu, kavgaya karışan diğer tutuksuz 6 sanık hakkında ise yaralama suçundan 7.5 yıl ile 1.5 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
'OLAY YERİNDE YOKTUM' SAVUNMASI
Kavga sırasında olay yerinde olmadığını öne süren Şeyhmus Kurt, "Akşama kadar başka pazardaki tezgahımın başındaydım. Saat 18.00 gibi olayın meydana geldiği pazardaki tezgahıma gittim. Burada kardeşlerimin pazarcılarla kavga ettiğini öğrendim. Karakola gittiğimde, Altuğ ailesi fertlerini gördüm. Altuğ ailesinin benden şikayetçi olacaklarını düşününce polise saldırıya uğradığımı söyledim. Gerçekte ben olaya katılmadım, olay yerinde dahi yoktum" diye savuma yaptı.
ŞİKAYETÇİ OLMADILAR
Mücahit Altuğ, babası Cevat Altuğ'a kimin vurduğunu görmediğini belirterek, Şeyhmus Kurt'un olay yerinde olmadığını söyleyip şikayetçi olmadı. Şikayetçi olmayan Önder Altuğ ise Şeyhmus Kurt'u karakolda görünce babasına onun vurduğunu düşünerek şikayetçi olduğunu kaydederek, "Gerçekte Şeyhmus'un vurduğunu, olay yerinde bulunup bulunmadığını net olarak hatırlamıyorum" dedi. Diğer 4 sanık da kavgada kimin kime vurduğunu görmediklerini olay yerinde Şeyhmus Kurt'un olmadığını söyledi.
Şeyhmus Kurt'un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!