Patron bitiren çete bitirildi

Güncelleme Tarihi:

Patron bitiren çete bitirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 22:17

İşadamlarının kişisel bilgilerine ulaştıktan sonra bankaların çağrı merkezlerini arayarak şifrelerini sıfırlayıp hesaplarını boşaltan çete çökertildi. Çete, aralarında tanınmış isimlerin de olduğu 31 kişinin hesaplarından toplam 6 milyon TL’yi aşan vurgun yapmış.

Haberin Devamı

Bazı holding patronları da dahil, çok sayıda işadamının banka hesaplarından bilgileri dışında yüklü miktarlarda para çekildiği şikâyeti üzerine, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Polisi soruşturma başlattı.
Polis önce, çetenin çalışma sistemini deşifre etti. Çete, tanınmış holding sahiplerinin şahsi kimlik bilgilerine ulaşıyordu. Daha sonra bankaların çağrı merkezlerini arayan çete üyeleri, güvenlik amacıyla sorulan şahsi kimlik bilgilerine böylece doğru yanıtları verip, işlem yapılabilmesi için geçilen şifrelerin yönlendirdikleri telefonlara gönderilmesini sağlıyor, bu yolla internet üzerinden çektikleri paraları kendi hesaplarına aktarıyordu. Ayrıca, kaybettiklerini söyleyerek yeni kredi kartı çıkarıyor, bu kartlardan da para çekiyorlardı.

Haberin Devamı

8 İLDE ‘EŞ’ OPERASYON


Yapılan tespitlerin ardından, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Polisi, İstanbul, Bursa, Bolu, Sakarya, Artvin, Konya, Ankara ve Karaman’da eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. “Magic Voice (sihirli ses)” adı verilen operasyonda, bankacılıktan atılma ve dolandırıcılıktan kaydı bulunan A.K.’nin elebaşılığını yaptığı 40 kişilik çete çökertildi. Diğer illerde gözaltına alınan çete üyelerinin İstanbul’a getirilmesiyle sorguların başlayacağı, ardından savcılığa sevk edilecekleri belirtildi. Çete elebaşı A.K ve yardımcısının Türkiye’nin tanınmış bir otomotiv şirketinin sahibini dolandırmakla kalmayıp, bu şirketten her biri 200 bin liralık 2 lüks otomobil aldıkları da anlaşıldı.


VURGUN MİKTARI ARTABİLİR


Bu araçlara da el konulurken, elebaşı A.K.’nin emniyette bu duruma, “Yeni almıştım keyfini süremedim” diyerek tepki gösterdiği öne sürüldü.
Çetenin, aralarında tanınmış holding sahiplerinin de bulunduğu 31 işadamının hesaplarından 6 milyon lirayı aşan vurgun yaptıkları saptandı. Polis, bankalarla birlikte koordineli çalışmanın devam ettiğini, ele geçen bilgisayar ve diğer dijital verilerin incelenmesiyle, vurgunun boyutunun netlik kazanacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!