Patlayıcıyla yakalanan anne-oğula 40 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Patlayıcıyla yakalanan anne-oğula 40 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 09:34

Batman'da PKK terör örgütüne ait 4 kilo yüksek tahrip gücüne sahip A-4 plastik patlayıcı nakletme ve bulundurma suçlarından yargılanan anne ve oğluna toplam 40 yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, sanık 47 yaşındaki Elfo Ürper ile imam nikahıyla birlikte yaşadığı eşinden olma oğlu sanık Mehmet Salih Ürün ve Abldulhakim Cengiz hazır bulundu. Sanıkların avukatı Tahir Elçi, sanık Elfo Ürper'in oğluna yardım etmek amacıyla olaya karıştığını belirtti. Suçun unsurlarının oluşmadığını ifade eden Elçi, “Her iki müvekkilime yüklenen fiil, patlayıcı maddenin Şırnak'ın Uludere ilçesinden Batman'a götürülmesidir. Bu fiil dışında sanıkların başka bir eylem gerçekleştirdikleri konusunda iddia ve delil yoktur. Sanık Elfo Ürper, üzerine alıp taşıdığı malzemenin örgütle ilgili olduğunu bilmediğini savunmuştur” dedi.

“BAYRAMDIR, BENİ TAHLİYE EDİN”

Türkçe bilmediği için tercüman aracılığıyla savunma yapan sanık Elfo Ürper, hiçbir şeyden haberi olmadığını belirterek, mahkeme heyetinden “Bayramdır, beni tahliye edin” talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Ürper, savcılık ifadesinde ise üzerinde ele geçirilen maddelerin patlayıcı madde olduğunu bilmediğini, marangozların kullandığı macun sandığını ileri sürerek, “Çalınmaması için belime sarmıştım” demişti.

Ürper'in oğlu Mehmet Salih Ürün de savunmasında patlayıcı maddeleri Uludere'den Batman'a terör örgütünden korktuğu için getirmek zorunda kaldığını söyledi.

“PATLAYICILAR IRAK'IN KUZEYİNDEN GETİRİLDİ”

İddianamede, sanıklar Elfo Ürper ile oğlu Mehmet Salih Ürün'ün 4 kilo A-4 tipi plastik patlayıcıyı gerçekleştirilmesi planlanan “bombalama” eyleminde kullanılmak üzere Batman'a getirdikleri belirtilerek, “Sanıklar, patlayıcıyı terör örgütü kamplarında eğitim alan sanık Abdulhakim Cengiz'e verirken, 13 Ağustos 2005 tarihinde Batman'da yakalanmışlardır” denildi.

KARAR

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın son sözlerini dinledikten sonra verdiği aranın ardından kararı açıkladı. “Terör örgütü üyesi olma, örgüte ait patlayıcı madde nakletme ve bulundurma” suçlarından yargılanan sanıklardan Elfo Ürper 18 yıl 9 ay, Mehmet Salih Ürün 21 yıl 3 ay, Abdulhakim Cengiz ise 15 yıl hapis ve 6 bin YTL para cezasına çarptırıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!