Patates üretiminde Bosna ile işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Patates üretiminde Bosna ile işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 13:12

Patates üretiminde Bosna ile işbirliği

Haberin Devamı

NİĞDE Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri, patates üretimi konusunda Bosna Hersek Cumhuriyeti’nde inceleme ve temaslarda bulundu. 
Türk İşbirliği ve Koondinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) çalışması kapsamındaki gezide, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevlendirdiği Enstitü uzmanlarını Bosna Hersek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ramiz Salkiç kabul etti. Saraybosna Üniversitesi Tarım Fakültesi'nde de görüşmeler gerçekleştirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Enstitü Müdürü Uğur Pırlak şu bilgileri verdi: "Bosna Hersek’te bulunan TİKA Ofisinin koordinasyonu ile ülkenin ekolojik şartlarına uyan yüksek verimli, yeni çeşitlerin yetiştirilmesinin sağlanması başta olmak üzere, hastalıktan ari sertifikalı tohumluk kullanımının sağlanması, çiftçi ve tarım uzmanlarının eğitimi, tohumluk üretimi, AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi konularında bulunduğumuz süre içerisinde çalışmalarımızı yürüttük. Yaptığımız çalışmalar neticesinde ülkede patates yetiştirme tekniklerinin modern hale getirilmesini amaçlıyoruz."

Uğur MART/NİĞDE,(DHA)
23.05.2016,FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!