Paşa'nın Melekleri Avrupa'da 32'nci

Güncelleme Tarihi:

Paşanın Melekleri Avrupada 32nci
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 14:08

Paşa'nın Melekleri Avrupa'da 32'nci

Haberin Devamı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Bayanlar Hentbol Süper Lig'de yer alan Muratpaşa Belediyespor, Avrupa Hentbol Federasyonu'nun (EHF) kulüpler sıralamasında 248 takım arasında 32'nci oldu.

Türkiye Bayanlar Süper Lig'de 5'inci sırada yer alan Muratpaşa Belediyespor, milli maç nedeniyle lige verilen arayı izinli geçirdi. Türkiye A Milli takımına 3, genç milli takıma 8 sporcu gönderen Paşa'nın Melekleri, Avrupa Hentbol Federasyonu'nun kulüpler sıralamasında da 32'nci oldu. Sıralamada Muratpaşa Belediyespor'un ardından Türkiye'den 52'nci sırada Yenimahalle Belediyespor, 84'üncü sırada da Ardeşen Belediyespor yer aldı. Türkiye'nin kadın hentbol takımları arasında Avrupa'daki en başarılı takımı olan Paşa'nın Melekleri, bu sezon da Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor.

Antrenör Birol Ünsal, hem ligde hem Türkiye Kupası'nda önemli maçlar oynadıklarını anlattı. Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde yer aldıklarını dile getiren Ünsal, ligi de en iyi şekilde tamamlamak istediklerini vurguladı. Bu sezon Avrupa Kupası'na katılmayı amaçladıklarını dile getiren Ünsal, "Avrupa'da 249 takım arasında 32'nci sırada yer aldık. Biz bu sene gençlere yatırım yaptık. Milli takımın önemli bölümü Muratpaşa Belediyespor'dan oluşuyor. Genç takımımızla Avrupa'da üst sıralarda olmak bizim için çok önemli. Yabancı sporcu sayısını mümkün oldukça aşağıda tutuyoruz. Türk sporcularla Avrupa'da önemli yerlere gelmek istiyoruz. Genç sporcularımızla Avrupa'da başarının yarı sıra, milli takımın başarısında önemli pay sahibi olmak istiyoruz. Altyapıda İsmail Öcalan ve altyapı ekibimizle sporcu taramasına önem veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!