Parmaklıklar ardında hafız oldu

Güncelleme Tarihi:

Parmaklıklar ardında hafız oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 13:58

Parmaklıklar ardında hafız oldu

Haberin Devamı

MANİSA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak kalan E.K. 10 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu.

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan E.K.'nın hafız olması sebebiyle yapılan törene İl Müftüsü Sinan Cihan, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik, Ceza İnfaz Kurumu personeli, hükümlü E.K. ile diğer hükümlü ve tutuklular katıldı. Ceza infaz kurumlarının kişinin kendini rehabilite etmesini sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Müdür İsmet Çelik, diğer hükümlü ve tutuklulara da örnek olması gerektiğini söyledi.

Cezaevi vaizi ve hafızlık hocası Dr. Ahmet Erdinçli "E.K. kardeşimizle 1 yıla yakındır bazı sureleri ezberledik. Sonra hafızlık yapabileceğini söyledim. Kendisi de bana en büyük hayalinin bu olduğunu belirtti. Gerekli azmi ve gayreti gösterince E.K. ve diğer 2 arkadaşıyla Kur'an-ı Kerim ezber çalışmalarına başladık. Hükümlü ve tutukluların kaldıkları odalar ezber yapma imkanı açısından sıkıntılı olsa da üstün bir azimle E.K. bu işin üstesinden geldi. Şimdi 3 kişi olarak devam eden hafız talebe sayımızın bu başarılı sonuç vesileyle daha da artacağını ümit ediyorum" dedi.

Azmedince başarılamayacak bir iş olmadığını belirten E.K. ise ceza infaz kurumlarında manevi desteğin çok önemli olduğunu vurguladı. Törenin sonunda Kurum Müdürü İsmet Çelik, İl Müftüsü Sinan Cihan'a ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan çini işleme tabak verdi. Hafızlığını tamamlayan E.K.'ye de belge ve gömlek ile 'Kur'an Sünnet ve Tıp Bilimlerine Göre Unutkanlığın Çareleri' isimli kitap hediye edildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!