Paris'teki terör saldırıları

Güncelleme Tarihi:

Paristeki terör saldırıları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 17:07

- Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi, cuma namazının ardından basın açıklaması yaparak Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından İslam ülkelerine yönelik tepkiyi protesto etti

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından İslam ülkelerine yönelik tepkiyi protesto etti.

Merkez Kemaliye Camisi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Naci Şenel, Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisi ve çalışanlarına yapılan saldırıya yönelik tepkilerin sürdüğünü belirtti.

"Bu olaya gösterilen ilk tepkilerin derli toplu bir düşüncenin yansıması olmasını zaten beklemiyorduk ancak saldırının ardından ısrarla İslama ve Müslümanlara dil uzatmak sistemli bir propagandadır" diyen Şenel, 11 Eylül saldırılarının ardından batıda oluşturulan İslam terörü imgesinin, bu topraklarda yaşayan kalem ve kanaat sahipleri tarafından dillendirilmesinin aymazlık olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Şenel, 11 Eylül saldırılarının Endonezya'dan Fas'a enerji kaynaklarının ve enerji nakil yollarının bulunduğu İslam coğrafyasını dizayn etmek üzere tertiplendiğinin gün gibi aşikar olduğunu ileari sürerek, şöyle devam etti:

"Bizim Charlie Hebdo dergisinin çizgisini tasvip etmemiz de, Peygamberimize ve İslam'a yönelik çirkin yaklaşımlarını düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmemiz de mümkün değildir. Her zaman ve mekanda Peygamberimize ve İslam'a yapılan çirkin saldırıları en ağır şekilde eleştirmeye ve bunu en hafif tabirle haddini bilmeme olarak nitelendirmeye devam edeceğiz. Bu tavırdan geri adım atmamız ve yapılan edepsizliği hoşgörü kapsamına almamız söz konusu bile olamaz."

Şenel, Türkiye'de bir kısım medya kuruluşlarının, ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail'in İslam coğrafyasını kan gölüne dönüştürmelerini basın özgürlüğü kapsamında değerlendirebilecek kadar alçaldığını öne sürerek, "Bu eğer sistemli bir tepki ise kendi coğrafyalarının mazlum halklarına ihanet etmektir, yaptıkları sistemli bir tepki değil de duygusal bir yaklaşım ise içinde bulundukları kafa karışıklığının resmidir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak hiçbir terör olayını tasvip etmediklerini kaydeden Şenel, "Tüm çirkefliğine ve çirkinliğine rağmen Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı da tasvip etmiyoruz. Çatışma ve kaos ortamının tek kazananın ırkçı emperyalizm olduğunu mütemadiyen dile getiriyoruz. Terörü bitirecek sürecin ABD, AB ve İsrail ile kol kola Paris'te yürümekten değil, D-8 ülkelerinin ve dünyanın tüm mazlum ülkelerinin liderleriyle aynı safta emperyalizme karşı İstanbul'da yürümekten geçtiğine inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!