Paris’te ırkçı cehennem

Güncelleme Tarihi:

Paris’te ırkçı cehennem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2006 00:00

UEFA maçında İsrail’in Hapoel Tel Aviv takımını ağırlayan Paris St.Germain 4-2 yenilince, Fransız taraftarlar ırkçı sloganlar atarak, İsrail takımını tutan Yahudi kökenli Fransızlara saldırdı. Arbedenin arasında kalan bir sivil polis ateş ederek bir Fransız taraftarı öldürdü, birini de yaraladı.

FRANSA’nın başkenti Paris’te, önceki akşam oynanan Paris St.Germain (PSG)-Hapoel Tel Aviv UEFA Kupası karşılaşmasını İsrailli misafir takım kazanınca kıyamet koptu. Maçın ardından meydana gelen ırkçı saldırılara müdahale eden polis, 1 taraftarı öldürürken, birini de ağır yaraladı.

Maçı ev sahibi PSG’nin 4-2 kaybetmesinin ardından 150 kadar taraftar, stadın dışında toplandı ve İsrail takımını destekleyen, Yahudi olduğu belirtilen Fransız taraftara saldırdı.

Kavgaya müdahale eden ve Hapoel taraftarını kurtarmaya çalışan sivil bir siyahi polis, Fransız taraftar grubu arasında kaldı. Polisin uyarılarına karşın taraftar grubu ırkçı sloganlar atarak saldırdı. Gruba ilk önce göz yaşartıcı bomba ile karşılık veren polis, daha sonra silahını çekerek iki kişiyi vurdu. Bunlardan 24 yaşındaki taraftar olay yerinde ölürken, diğeri ağır yaralandı.

MECBUREN ATEŞ ETTİ

Aşırı sağcı PSG taraftarlarının, "Kırmızı, Beyaz, Mavi, Fransa Fransızlarındır" şeklinde sloganlar attığı ve sivil giyimli olduğu için kendilerine müdahale eden kişinin polis olduğunu bilmedikleri söyleniyor.

Fransız yetkililer ırkçı saldırıyı kınarlarken, İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy bazı taraftarların "Yahudiye ölüm" diye bağırdıktan sonra saldırdıklarını, sivil polis memurunu yerde tekmelediklerini, ancak polisin son anda silahını çekerek ateşlemek zorunda kaldığını ifade etti.

Paris savcısı da, ırkçı taraftarların Nazi selamı verdiklerini ve aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Jean-Marie Le Pen’i kast ederek, "Le Pen cumhurbaşkanı" diye bağırdıklarını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!