Paranın Kralı: Wall Street’ten yükselen alternatif varlık türleri

Güncelleme Tarihi:

Paranın Kralı: Wall Street’ten yükselen alternatif varlık türleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 16:44

Paranın Kralı: Wall Street’ten yükselen alternatif varlık türleri

Haberin Devamı

İstanbul, 12 Haziran (DHA) - Finansçı Steve Schwarzman ve 2008’de Wall Street’te yaşanan büyük krizde ayakta kalmayı başarmış güçlü "özel sermaye şirketi" Blackstone’un, alternatif varlık türlerine dayanan başarı hikâyesi Paranın Kralı, Ak Portföy'ün desteğiyle Scala Yayıncılık'tan yayınlandı.
Gazeteci ve araştırmacı yazarlar David Carey ve John E. Morris'in yazdığı ve Anıl Abbak'ın çevirisiyle yayınlanan Paranın Kralı, "Wall Street’in henüz anlatılmamış en büyük başarı hikâyesi" olarak da anılıyor.
Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, kitabın önsözünde, "Tüm dünyada yatırım ve tasarruf güdüsünün arkasında tek bir anlayış vardır; öncelikle varlığı korumak, sonrasında bu varlığı artırarak daha yüksek bir refah seviyesine ulaşmak ve nihayetinde bunu gelecek nesillere aktarmak" diyor ve kitaba ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yapıyor:
"Bu hedefe ulaşmak için piyasalardaki mevcut ürünler artık tatmin edici sonuçlar doğurmuyor, Girişim Sermayesi (Özel Sermaye) Fonunun başını çektiği alternatif varlık türleri gün geçtikçe portföylerin de vazgeçilmezi haline geliyor.
"Paranın kralı, bu motivasyon içinde finans dünyasını şekillendiren Wall Street’e bambaşka bir bakış açısı getiriyor.
"David Carey ve John Morris, Blackstone’un Wall Street’te sıradışı yükselişini; Goldman Sachs ve  Morgan Stanley ile aynı kulvarda yer alan güçlü bir kurum haline gelişini daha önce hiç açıklanmamış detaylarıyla aktarıyor.
"Efsanevi Blackstone CEO’su S. Schwarzman’ın sektör dinamiklerini yeniden tanımlayarak özel sermaye şirketleri için bir 'paradigma değişikliği' yaşattığına şahit oluyoruz. Schwarzman, aldığı cesur kararlarla piyasaların davranışlarını, iş yapış biçimlerini yeniden tanımlıyor.
"Şirketin hikayesinde belli dönüm noktalarına dikkat çekiliyor, alınan stratejik kararlar bir anda benzersiz yatırımlara fırsat sunarken milyonlarca dolar kaybettirme riskleriyle de karşı karşıya getiriyor.
"Görkemli bir davetin perde arkasında hazırlanan bir halka arz senaryosunun yer aldığı dönüşüm sürecinde strateji ve zamanlamanın önemine dikkat çekiliyor.
"Değişimin gücünü tüm ihtişamıyla gözler önüne seren 'best seller' koleksiyonumuzun bu yeni üyesini sizlerle paylaşmanın heyecanıyla keyifli okumalar dilerim."
Kitabın tanıtım yazısında, Citigroup, Bear Stearns, Lehman Brothers, UBS, Goldman Sachs, Merrill Lynch ve Morgan Stanley gibi bankaların ekonomi için vahim sonuçlara gebe devasa riskler alırken, Blackstone'un ilk günden itibaren risk algısını ve iş disiplinini artıran bir şirket olarak hareket ettiği vurgulanıyor ve şu bilgiler veriliyor:
"Carey ve Morris kapalı kapılar ardında çalışan bu özel sermaye şirketinin büyük başarısının perde arkasını anlatırken, bir yandan da hem Blackstone’un, hem de özel sermaye sektörünün finans dünyasında oynanan oyunun kurallarını nasıl değiştirdiğini başarıyla gözler önüne seriyor." (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!