Paralı plaj tepkisi ile Datçalı kadınların sesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Paralı plaj tepkisi ile Datçalı kadınların sesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 11:10

Paralı plaj tepkisi ile Datçalı kadınların sesi oldu

Haberin Devamı

DATÇA Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısında, sahillerin ve plajların özel şahıslara kiralanmasına tepki gösteren 83 yaşındaki Birsen Akkaraca, "Ben denizimize para ödemeden girmek istiyorum" diye haykırdı. Akkaraca'nın sözleri toplantıdaki kadınlardan tam destek aldı.

Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Datçalı kadınların sorunlarını tespit etmek, ilçenin daha temiz ve düzenli olmasını sağlamak, sorunlara çözüm önerileri aramak ve çalışma grupları oluşturmak amacıyla, Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya çok sayıda kadın katıldı. Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dürdane Kırlı'nın açış konuşmasının ardından toplantıya katılan kadınlar, söz alıp, istek ve şikayetlerini dile getirdi.

Toplantıda söz alan kadınlardan 83 yaşındaki Birsen Akkaraca, doğma büyüme Datçalı olduğunu vurguladıktan sonra, "Çocuklarımı ilçe merkezindeki plajlarda büyüttüm. Birlikte denize gider, rahatça yüzer güneşlenirdik. Kimse bizden 'kumsalı kullandın' diye para istemezdi. Günümüzde durum değişti. Kumluk ve Taşlık plajları, önlerindeki işletmelere kiralanınca, buralarda rahatça denize giremez olduk. Bu yıl torunlarımla gittiğim Taşlık plajında, kumsala havlu sermemize izin verilmedi. Kumsalı kiralayan işletmede çalışan görevliler, paralı şezlong ve şemsiyeleri kullanmamız gerektiğini söylediler. İlçe merkezinde bir tek Hastane Altı Plajı kaldı. O da elden giderse, biz nereden denize gireceğiz? Ben denizimize para ödemeden girmek istiyorum" diye konuştu.

Akkaraca'nın konuşması, salonu dolduran kadınlar tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı.

Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dürdane Kırlı, sorunları yetkililere ileteceklerini belirtirken, Kurubük Koyu örneğinde olduğu gibi plaj ve koyların özel şahıslara kiralanması uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!